e Concert de Mazoni. 9/2 |Nativa
Skip to content


Concert de Mazoni. 9/2

Escrit el 16/02/2011 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags: , .

Per Martí Bou (www.martibou.cat)
Foto: Joana Bou.
Mazoni 09-02-2011 Presentació de “Fins que la mort ens separi” en solitari a la Casa Orlandai (Barcelona)

Els concerts de presentació de disc són diferents de la resta. L’artista acostuma a estar nerviós, o si més no, expectant de la resposta de l’audiència amb el nou repertori.

El dimecres de la setmana passada, Mazoni va presentar els temes de “Fins que la mort ens separi” a la Casa Orlandai. Amb tot venut, i amb una entrada amb nou disc de regal, Jaume Pla es va enfrontar en solitari i amb aplom a les noves composicions d’aquest nou treball.

Darrera d’aquesta aparent seguretat, però, una mica més de nervis de l’habitual a l’hora d’executar les noves cançons. Els qui estan acostumats a veure a Jaume Pla amb una banda al darrera es van trobar un cantautor que només tenia el suport d’una acústica, un pedal de loops, un de delay, i en un parell de temes els teclats (sintetitzador i un piano de cua de l’Orlandai).

Mazoni va fer tot el disc de cap a peus exceptuant “El cromosoma kamikaze”, una jam session irreproduïble en el format en què es trobava. D’aquests temes, destacar “La galàxia interior”, “Natura morta”, “Per primer cop”, i un “Això nostre s’ha acabat (fos el que fos)”, amb un gran crescendo final sònic i d’intensitat que va tancar la presentació del disc.

“Ara ja no he de patir més”, va dir somrient Jaume Pla després de mostrar els nous temes d’un disc que en directe va sonar fosc, tendre, i amb reminiscències als Beatles més Harrison i als Beach Boys, i que té com a gran eix la Mort -no en el sentit fatídic, sinó en el més natural i vital-.

A partir d’aquell moment Pla es va relaxar molt més i va tocar cançons que li anava demanant el públic com “El riu”, “Se’m moren les plantes”, “Apocalipsi now”, i fins i tot un “Psychedelic harpsichord” de Holland Park, la banda on tocava Pla abans del pas cap al català.

Per acabar l’hora escassa de concert, Mazoni va tocar de nou dues cançons del nou disc, i que segurament seran uns dels seus grans estendards: “La galàxia interior” i “Ulisses i el full en blanc”.

Hi va haver gent del públic que va quedar poc satisfeta amb el format del concert perquè se n’esperaven un de més llarg i amb més repertori antic. Però és que tampoc era ni el dia ni el lloc per fer-ho: era un concert de presentació en solitari d’un disc que no sortia fins al cap d’una setmana.

Mazoni ja tindran temps de fer gira i revisió dels discs anteriors. Aquella nit, el que sí que va aconseguir Jaume Pla va ser convèncer l’audiència que els temes d’aquest “Fins que la mort ens separi” són a l’alçada dels que ha fet fins ara, que ja és molt.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )