e Concert d'Inspira. 1/12 | Nativa
Skip to content


Concert d’Inspira. 1/12

Escrit el 08/12/2010 per Sònia Galve a la categoria Re-Visions.
Tags:

Per Sonia Galve
Foto: Néstor Noci –
bcnconcerts.com

Inspira
01-12-2010. Heliogàbal (Barcelona)

La metereologia a Londres va interrompre el trànsit europeu del duet de Brooklyn White Magic que havíen d’obrir el concert. Així vàrem poder revisitar l’honestedat esfereïdora dels udols de’n Dug; que tot sol, va atrevir-se a interpretar a capel·la el primer de 3 temes, preludi d’una nit intensa.

Els barcelonins Inspira van reservar dues nits per la sala que els va veure nèixer ara farà 4 anys aproximadament. Emocionat de tornar-hi, el Jordi Lanuza recorda els orígens i el periple que els ha portat al dolç  moment present; la gira de presentació del seu segon treball “Escapistes”  amb nova discogràfica, Amniòtic Records. La tarja de presentació ha estat el preciós videoclip de “Focs i brases” molt ben acollit a la xarxa que ha sabut representar l’essència de la banda.

El concert començava amb la declaració de principis de “Talls nets”, al cant a la maduresa el seguiren l’himne a la quotidianitat “Sona el despertador” i proclames a la vida anel·lada com “Onades de nit”. Talls onírics que sortien reforçats pel bon ús dels cors i delays, que endinsaven a l’audiència als racons més delicats de la natura. La banda: Dario Vuelta, Simon Williams, Cristian Diana, Fer Acosta i Jordi Lanuza sonava com un bloc i amb gran nitidesa aconseguiren moments superpotents, com al crescendo de “L’exercit dels 1.000 cors”, val a destacar l’excel·lent exercici del bateria durant tot el concert. Les lletres, acurades i poètiques, potser massa adjectivades, mereixen respecte per l’excepcional domini de la llengua. Inspira, és una filosofía de vida que enganxa; la tendresa, la saviesa, la comunió home-natura, la necessitat de tornar al punt de partida i de replantejar el mòn de forma esperançadora s’evidenciava als temes que vàren recuperar del seu anterior treball “Cova placenta” i “Dofins” (Cova Placenta, Cydònia, 2008).

Els bissos van ser per l’esperadíssima “Focs i brases”, tot un esclat d’eufòria, i per “Plou – i no vol parar”. Allà dalt ens van deixar:

I ara corre i trenca l’aire que respires avuí
i et fa viure el moment com si fòssin tots els instants
que la vida et regala.

La propera ocassió per veure en directe a Inspira serà aquest dissabte 18 desembre de 19:00 a 20:30h al showcase a l’Fnac d’Illa Diagonal.

https://www.myspace.com/inspirabcn


Una resposta

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.

  1. Néstor says

    Preciós concert, a l’alçada del grandíssim disc que és Escapistes… Un torrent d’emocions dins les nostres orelles… Quin gran plaer!Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Pachuco Choco: Vosaltres sí que sou GUAPOS!
  • Red Pèrill: Ets la meva reina, Roger.
  • Xavi Portalés: Ets gran Pepet! 😁🎵🐥💚
  • Empe: Sí, realmente una gran exposición de la realidad urbanística. Estuve en Estambul hace un par de meses. Descubrí...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )