e Revisions: Steven Munar & The Miracle B. |Nativa
Skip to content


Revisions: Steven Munar & The Miracle B.

Escrit el 28/06/2010 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags:

STEVEN MUNAR & THE MIRACLE BAND
The Language of the Birds – La Produktiva Records (2010)

Per Marc Masó

M’ha caigut a les mans com per art de màgia i només fa que confirmar la llum càlida de finals de primavera que entra per la finestra. En canvi, contraresta excepcionalment amb la remor ininterrompuda dels cotxes, amb les cotorres que han fet base al parc de davant de casa, i amb la música abusiva que surt de tots els spotifys de cada un dels veïns de la meva escala. Això, de primeres i per començar.

De segones, el disc sona a estiu imminent, a Mallorca, a Califòrnia, i a Austràlia. Sona a mar i a tranquil·litat. Les guitarres acústiques s’inflen al sol com les rodes d’una bicicleta, els arbres es sacsegen, és capvespre i la melodia et fa venir al cap, d’alguna manera, el “Suicide is Painless” de M.A.S.H., Gram Parsons, els Byrds. Sona a retorn d’alguna cosa intemporal, com xiular dins del porxo sota el cel blanc del matí, com quedar-se quiet escoltant els grills que omplen les vores de la carretera.

Un grapat de cançons que cerquen la proximitat amb la natura i no es queden en el mer bucolisme, doncs cerquen la unitat amb el tot. Són cançons ben travades que s’aparten del traginar dens i diari, fan recompte de penes i possibilitats de redempció, celebren que el món sigui més gran que el que ens cap dins del cap, i s’aboquen al plaer de tastar la infantesa del món i la maduresa dels records.

Les pors també hi són, perquè hi han de ser. I també la mort, la culpa, o el blues. La nostàlgia, la pèrdua, els viatges, els amors. Però ni ombra de desconsol, com diu la cançó, la tristesa millor mantén-la a distància. En definitiva, cançons que són per a l’oïda, el mateix que el sol per al cos, amb totes les seves propietats curatives.

Aquest és, val a dir, el segon disc de Steven Munar (The Tea Servants) amb la Miracle Band. Més llum. //M. Masó

Steven Munar, al MySpace


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )