e Revisions: Blackie Books, edició per impuls |Nativa
Skip to content


Revisions: Blackie Books, edició per impuls

Escrit el 09/06/2010 per Olga Ábalos a la categoria Re-Visions.
Tags: .

Per Olga Àbalos

L’aparició de moltes editorials independents – Melusina, Alpha Decay, Periférica, Ediciones Alfabia, etc. – ha renovat enormement l’oferta a les llibreries així com ha consolidat nous formats de llibres. Lluny de la voluntat de tenir un extens catàleg-contenidor, les petites editorials busquen el seu lloc apostant per una personal selecció de títols on cada un d’ells tingui una entitat pròpia, un perquè, una idea, un caprici i una intuïció del seu editor. I entre aquests nouvinguts en el món de l’edició, hi ha en Jan Martí (Barcelona, 1982), que a finals del 2009 va posar en marxa Blackie Books, una editorial amb nom de gos – tot i que em fa pensar en la sèrie “Black Books”, protagonitzada pel comedian irlandès Dylan Moran – que poc a poc s’està fent un nom amb elegància i amb ganes de consolidar-se com a referent, tan estètic (el disseny dels seus llibres és impecable, colors vius, tapa dura) com d’actitud, tot i que el seu catàleg és tan dispar que costa trobar un criteri unificador més enllà d’un molt bon sentit de l’humor i una certa predilecció per la literatura del jo nord-americana. Martí publica el que vol, amb una llibertat “artística” propera a la de la seva faceta musical (és membre del grup Mendetz). Això es deixa entre veure en el seu selectiu catàleg (la “hiper-selecció” a la qual fa referència l’escriptor Javier Calvo en el seu blog), que alhora que provoca una motivadora atracció també provoca que en una llibreria tots els títols estiguin repartits en vàries seccions de la botiga, perquè tots són diferents. O sigui que busqui i remeni…

Provi de mirar en la secció de narrativa (“Peyton Place”, de Grace Metallious; “El incongruente”, de Ramón Gómez de la Serna), en la de filosofia (“Los Simpson y la filosofia”, de William Irwin et al.) o en la de cinema (“Conquista de lo inútil”, de Werner Herzog). I en algun lloc entre el realisme i la ficció a criteri del llibrerter és possible que es trobi l’inèdit de Richard Brautigan, “La pesca de la trucha en América”o la tràgica biografia de Mark Oliver Everett (lider de la banda Eels), “Cosas que los nietos deberian saber”, entre altres títols.

Aquesta setmana Blackie Books acaba de posar a la venta “Lamentaciones de un prepucio”, apunts biogràfics de l’articulista Shalom Auslander, una de les revelacions de l’humor jueu als Estats Units. En un futur tener previst recuperar més títols ja descatalogats de Brautigan així com d’Enrique Jardiel Poncela. I en un altre futur, també tenen pendent publicar narrativa contemporània estatal. Tot arribarà.

Enllaç: www.blackiebooks.org


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )