e Revisions: BCNmp7 – Viva Barcelona Pop! |Nativa
Skip to content


Revisions: BCNmp7 – Viva Barcelona Pop!

Escrit el 04/05/2010 per Albert Isnardo a la categoria Re-Visions.
Tags:

BCNmp7 – Viva Barcelona Pop!
9 Abril 2010 – CCCB (Barcelona)

Començava l’edició del BCNmp7 dedicada a recordar els músics, la música i l’escena del pop a Barcelona, el Visca Barcelona Pop!. Com tots els shows del Músiques en Procés, es donava lloc al CCCB (Centre de Cultura Contemporània de Barcelona). O això pensava, perquè en realitat l’acte es celebrava dins d’un laboratori. Un escenari decorat amb analitzadors de partícules, en forma de sofàs al voltant d’una taula, espectròmetres i vibròmetres, que resultaven ser útils per produir música, i una placa de Petri per projectar-hi imatges en moviment. Eren els estris per treballar en la recerca de la fusió generacional provocada pel contacte de formacions de culte del pop fet a la ciutat comtal (i extraradi) durant els anys 60, 70 i 80, amb grups barcelonins que habiten els temps del segon mil·lenni.

Els debats express es van caracteritzar per les anècdotes, oportunitats i maneres de treballar que van donar, fa dècades, una escena barcelonina musical molt viva, amb gèneres que anaven del pop al reggae, passant pel punk, el rock i el soul. Les temàtiques orientaven cap al so i els escenaris, amb un tercer debat que va fer referència al desaparegut Francisco Casavella, novel·lista i cronista de tota l’escena underground sorgida durant els últims 50 anys a la capital. Van ser emeses imatges inèdites relacionades amb la seva primera novel·la “El triunfo”, que retrata la realitat d’El Raval als anys 80, on la rumba tenia un paper dominant.

Els concerts van provocar diverses sensacions davant les fusions creades pel VBP!. Malenconia i eufòria per part del públic patern, alguns d’ells acompanyats pels fills, al recordar i tornar a cantar les versions fetes per l’ocasió, com el “Terciopelo azul” de Kamenbert, interpretada pel propi Manolo Crespo i el grup Le Pianc. I sorpresa i diversió pels més joves al veure com Gaby Alegret (Los Salvajes), embogia a l’escenari amb el potent directe del quartet barceloní Mujeres.

Aprofitant l’ocasió, l’icona pop barcelonina Miqui Puig, líder de Los Sencillos i encara actiu en solitari, va presentar l’EP de versions “Homenatge a Barcelona”, on repassa amb sis versions (on inclou Los Negativos o Mishima) la música feta a la ciutat durant les últimes dècades.

// Albert Isnardo


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )