e Revisions: Ones de Crom |Nativa
Skip to content


Revisions: Ones de Crom

Escrit el 17/05/2010 per Gerard De Josep i Codina a la categoria Re-Visions.
Tags: .


Ones de crom

Per Gerard De Josep i Codina

“Ones de crom és un programa de música experimental de l’emissora Radio Castellar del Vallès 90.10 FM en antena des del 2004. S’hi escolta des d’electrònica experimental fins a jazz improvisat, rock avançat, electroacústica, soroll o el nou folk experimental.” Després d’aquesta definició d’Ones de Crom feta per ells mateixos, l’únic que puc fer la resta de l’article és procurar explicar per què aquest article s’assemblarà més a un anunci publicitari (d’aquells que explicaven les virtuts del producte) que a una ressenya crítica.

Imagineu que escolteu la ràdio i us trobeu que hi ha algú que gosa titular un programa cantautors fora d’òrbita i, seguint un ordre cronològic, podeu escoltar cançons senceres d’Screaming Jay Hawkins, Syd Barret o Charles Manson. Descobriu que d’aquesta colla de cantautors maleïts n’hi ha un grapat que no els coneixíeu i que, per alguna estranya raó, la bogeria, les drogues i vés a saber quantes coses més han fet molt de bé a la història de la música. El següent dimecres a la mateixa hora, poden titular el programa Ferran Fages i fer, com si fos la cosa més natural del món, una retrospectiva d’un dels músics que més ha aconseguit desorientar-me en la meva experiència com a melòman. El fenomen és, almenys, per envejar aquells que puguin escoltar l’emissora Ràdio Castellar del Vallès els dimecres de 22:00 a 23:00. Això sí, per tots els altres que, com jo, no puguin fer-ho, hi ha un munt de programes penjats via podcast a https://onesdecrom.podomatic.com/.

Les persones que mantenen un programa d’aquestes característiques són herois, i prou. No hi vegeu en aquesta afirmació ni una mica de victimisme, no són màrtirs. Són herois perquè sobreviuen delectant-nos amb propostes sorprenents peti qui peti. Vostra és la responsabilitat d’escoltar-ho si us interessa. Meva, per part de Nativa, de donar-vos-ho a conèixer.

Gerard De Josep i Codina


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )