e Revisions: Ones de Crom | Nativa
Skip to content


Revisions: Ones de Crom

Escrit el 17/05/2010 per Gerard De Josep i Codina a la categoria Re-Visions.
Tags: .


Ones de crom

Per Gerard De Josep i Codina

“Ones de crom és un programa de música experimental de l’emissora Radio Castellar del Vallès 90.10 FM en antena des del 2004. S’hi escolta des d’electrònica experimental fins a jazz improvisat, rock avançat, electroacústica, soroll o el nou folk experimental.” Després d’aquesta definició d’Ones de Crom feta per ells mateixos, l’únic que puc fer la resta de l’article és procurar explicar per què aquest article s’assemblarà més a un anunci publicitari (d’aquells que explicaven les virtuts del producte) que a una ressenya crítica.

Imagineu que escolteu la ràdio i us trobeu que hi ha algú que gosa titular un programa cantautors fora d’òrbita i, seguint un ordre cronològic, podeu escoltar cançons senceres d’Screaming Jay Hawkins, Syd Barret o Charles Manson. Descobriu que d’aquesta colla de cantautors maleïts n’hi ha un grapat que no els coneixíeu i que, per alguna estranya raó, la bogeria, les drogues i vés a saber quantes coses més han fet molt de bé a la història de la música. El següent dimecres a la mateixa hora, poden titular el programa Ferran Fages i fer, com si fos la cosa més natural del món, una retrospectiva d’un dels músics que més ha aconseguit desorientar-me en la meva experiència com a melòman. El fenomen és, almenys, per envejar aquells que puguin escoltar l’emissora Ràdio Castellar del Vallès els dimecres de 22:00 a 23:00. Això sí, per tots els altres que, com jo, no puguin fer-ho, hi ha un munt de programes penjats via podcast a https://onesdecrom.podomatic.com/.

Les persones que mantenen un programa d’aquestes característiques són herois, i prou. No hi vegeu en aquesta afirmació ni una mica de victimisme, no són màrtirs. Són herois perquè sobreviuen delectant-nos amb propostes sorprenents peti qui peti. Vostra és la responsabilitat d’escoltar-ho si us interessa. Meva, per part de Nativa, de donar-vos-ho a conèixer.

Gerard De Josep i Codina


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Pachuco Choco: Vosaltres sí que sou GUAPOS!
  • Red Pèrill: Ets la meva reina, Roger.
  • Xavi Portalés: Ets gran Pepet! 😁🎵🐥💚
  • Empe: Sí, realmente una gran exposición de la realidad urbanística. Estuve en Estambul hace un par de meses. Descubrí...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )