e Revisions: “K”. Karion |Nativa
Skip to content


Revisions: “K”. Karion

Escrit el 17/05/2010 per Martí Farré a la categoria Re-Visions.
Tags: , .

“K” KARION
Fresh Sound New Talent, 2009
Sergi Sirvent (piano), Marc Cuevas (contrabaix), Ramon Prats (bateria)

Per Martí Farré

No hi ha dubte que Sergi Sirvent és un dels músics més inquiets del nostre jazz. Un pianista de toc elegant i discurs profund, llarg –molt llarg, de vegades-, oníric i, inclús, delicat; d’aquells en el qual l’instrumentista s’esplaia amb ganes; en el que els silencis, les textures i la intensitat de cada nota s’assaboreixen amb parsimònia i entren per les oïdes com si estiguéssim ingerint una vianda exquisida. Vaja, que és l’antítesi del músic exhibicionista i incontinent. Tot plegat és possible apreciar-ho en aquest esperat primer treball de la formació que encapçala en companyia del contrabaixista Marc Cuevas –un cordista discret i cantaire- i el bateria Ramon Prats –un timbaler de tècnica depurada i pulsació lleugera, que no discreta-. Els tres formen Karion, un projecte hereu d’una aventura musical que va començar ara fa quatre anys quan es van ajuntar per gravar la banda sonora de la pel·lícula muda soviètica “Mother”, basada en la novel·la de M. Gorky i dirigida per Vsevolod Pudovkin el 1926. De l’experiència en va sortir un dvd també publicat al segell Fresh Sound i ganes de seguir treballant plegats.

I així ho han anat fent al llarg d’aquests quatre anys, on han anat combinant concerts com a trio d’estàndards amb actuacions on han posat a prova composicions pròpies. Un temps i un treball en equip que els ha servit per perfilar la intensitat gairebé simfònica d’aquest nou treball, amb peces que s’ajunten, canvis de ritme, filigranes vàries com les que aprecien en tall “La conspiración”, un tema que conclou amb un motiu extasiant que ens anuncia el caire misteriós de la següent peça –“Angles”-, i de la que ve a continuació: “Pavel’s Mood”, sota una base rítmica trepidant, com també a “Oxitocina Blues” i a “Porcierto en Fa” – una de les peces més aconseguides del disc -. K és una obra que segurament beu de fonts de la música contemporània de principis del segle XX – “Chaplin” n’és un bon exemple – digne de figurar en els anals del millor pianisme jazzístic.

Martí Farré

Enllaços:

Sobre Sergi Sirvent: Concert pel programa Desbunderbart Köncert

Karion: https://www.myspace.com/karionmusic

Sobre la pelicula La Madre, de Pudovkin: https://es.wikipedia.org/wiki/La_madre


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )