e Revisions: Fira de Música de Vila-seca |Nativa
Skip to content


Revisions: Fira de Música de Vila-seca

Escrit el 27/05/2010 per Xavi Urbano a la categoria Re-Visions.
Tags: , .

11ª Fira de Música al Carrer de Vila-seca
Del 7 al 9 de Maig 2010 – Vila-seca (diversos espais)

Per Xavier Urbano

Artísticament, aquest any a Vila-seca han triomfat propostes com les de Sanjosex, Ix!, Maria Coma, Bikimel, els Cardova, Za! o la combinació dels Asstrio amb els At versaris, que s’ha endut els elogis més accentuats…

Darrera de les bandes que actuaven als escenaris però, cal destacar sempre a Vila-seca els espectacles itinerants, memorable el de Meneo de l’any passat, testimoni que aquest any han recollit els valencians Percupads… tot i això sempre és una pena que no tinguin el nombre de públic que es mereixen.

Així doncs, tot i la baixada de públic de divendres, sembla que en general l’ambient es de satisfacció… I és que finalment la pluja, dins del que cap, fou benevolent amb la fira ja que va respectar el dissabte, dia fort i va castigar divendres i diumenge. Tot i això sembla que en aquest país és un clàssic impossible de solucionar la suspensió de concerts, per exemple a la Mercè, on les costoses infraestructures del Festival no són capaces d’aguantar un txirimiri…

El balanç, però, és positiu ja que un dels punts forts de la fira respecte a d’altres esdeveniments similars, és que és fàcil ubicar-se en un espai on trobar-se a gust, els racons amb escenaris com el de Las Vegas / L’Oficina o l’Hort del Centre han donat un punt d’intimitat als assistents que genera certa sensació de sentir-se com a casa i, òbviament, és en aquest punt on es fan les millors trobades. Un dels objectius de la fira.

I és que Vila-seca, més que un espai per al “negoci” entre programadors i artistes és un espai de trobada… quasi bé un acte social d’obertura de temporada. Perquè l’espai de “negoci” és segurament una de les mancances més grans que hi ha. Hi ha la sospita que aquesta mancança és repeteix a cada una de les cites similars del calendari (Manresa, Vic,…) i que les Fires/Mercats encara no han trobat la manera de traspassar el fet de ser un mer aparador,  més o menys atractiu… i convertir-se en un espai que faci de termòmetre de la salut cultural del país… És molt complicat fer el seguiment de l’impacte que té una fira en les contractacions/actuacions futures, i és que per sort o per desgràcia, la música continua bevent de la informalitat en les relacions i els negocis…

www.firacarrer.cat


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )