e El proper 20 d’abril, Fòrum d’Indigestió. |Nativa
Skip to content


El proper 20 d’abril, Fòrum d’Indigestió.

Escrit el 01/04/2010 per admin a la categoria Notícies.
Tags:

20 d’abril. 19’00h. Centre Moral de Gràcia. Ros de Olano 9. Barcelona. Una mirada calidoscòpica sobre la cultura. El Fòrum d’Indigestió és la principal cita anual que proposem a l’entorn de la nostra peculiar recerca i activitat, en relació a la cultura de la ciutat. Partint de la idea que la cultura està excessivament subordinada a les dinàmiques de mercat, i des de la perspectiva de ciutadans inquiets per conèixer i incidir en el seu entorn, en aquesta trobada s’exposen punts de vista sobre la cultura que busquen en diverses direccions sobrepassar els límits dels principals tòpics que dominen les converses sobre cultura.

Participants:

1.- CÉSAR CALMELL
Professor d’història de la música a la Facultat de Ciències de l’Educació de la UAB.
“Per què és important la música en la nostra formació?”

2.- NICOLÁS BARBIERI
Investigador de l’Institut de Govern i Polítiques Públiques (IGOP)
“Política cultural: per a què i per a qui?”
Enllaç de Nicolás Barbieri a l’IGOP

3.- RUBÉN MARTÍNEZ
Co-director i soci fundador de YProductions
“Producción cultural y economía de la ciudad”
Un text de Rubén Martínez: “cultura y crisis económica, tu la llevas!”

4.- MIGUEL MARTÍNEZ
Periodista i programador de concerts entre altres coses.
“Por qué Obama y por qué Zapatero (o Jordi Pujol). This is not a rock’n’roll country.”
Dos mitjans que dirigeix i coordina Miguel Martínez: El Lorito i Roky Mountains

5.- OLGA ÁBALOS
Periodista i saxofonista.
“Intrusa i integrada”
El bloc d’Olga Ábalos: “El mètode Klosé!”

6.- MARTÍ SALES
Músic i poeta.
“També compten síl·labes els punkrockers?”
Bloc “El xandalisme és un humanisme”
Entrevista a Ciberians
Sufing Sirles, el grup on canta.

7.- EVA VILA
Música i coordinadora del Màster en Documental de Creació de la Universitat Pompeu Fabra.
“Filmar músics, mirar a través de l’escolta”
També va dirigir el documental “B-SIDE: la cara B de la música a Barcelona”

8.- PEDRO GÓMEZ LÓPEZ
Diletant. (gran diletant!)
“La música a la Rosa de foc”

9.- ISABEL FERRER SENABRE
Musicòloga
“Desmemoriaments musicals”
Un text d’Isabel Ferrer: “Passat i present. Requalificació de terrenys musicals”

10.- JORGE LARROSA I FERNANDO GONZÁLEZ
Jorge Larrosa Bondia és professor de filosofia i escriptor
Fernando González Placer és sociòleg i músic.
“Audición y vida: reclamos”
Junts fan el programa: “Palabras desde el limbo”

Posarà la música el DJ CARLES LÓPEZ
Al myspace de Carles López, vídeos on actua amb la Reactable

Presenta l’acte: JORDI OLIVERAS

Funcionament

El format del fòrum és el d’un calidoscopi de diferents veus que es manifesten sobre diferents aspectes de la cultura. Deu persones fan una sintètica exposició de 5 minuts cada una, configurant un mosaic obert de mirades sobre aspectes de la realitat creativa, industrial, política, del públic, i d’altres facetes de la cultura a Barcelona, amb especial accent en la música. Entre les exposicións dels convidats, un músic fa petites intervencions que marquen puntualment els temps de les exposicions i les pauses entre elles.

En l’edició d’aquest any, el diàleg entre diferents disciplines artístiques, la reflexió a l’entorn de les polítiques culturals, la relació entre diferents arts, el paper del periodisme, i la distància i profunditat que ens proporcionen el coneixement humanístic, seran entre d’altres, elements presents al fòrum.

Sense afany de construir un discurs homogeni ni conclusiu, en conjunt es tracta més d’un punt de partida que d’un punt d’arribada a la recerca de noves mirades que influeixin en la realitat. Però a l’hora aquesta mirada en forma de mosaic converteix la trobada en una ocasió única per buscar perspectives àmplies i globals que habitualment les especialitzacions no ens permeten.

Al acabar, hi ha un aperitiu per tots els assistents, que acostuma a ser una bona trobada de gent inquieta. Per les seves característiques l’acte és un punt de trobada especial entre persones interessades en la cultura -gestors, artistes, estudiants, comunicadors, ciutadans inquiets,…- que per les dinàmiques habituals de les seves activitats no solen coincidir en un mateix espai.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )