e ~ Esmorzar setembre’09: música i vida |Nativa
Skip to content


~ Esmorzar setembre’09: música i vida

Escrit el 18/09/2009 per admin a la categoria Esmorzars.
Tags: .

Música i vida_18/09/09_ Vic (dins la programació de InVICtro)

Introdueix el tema el Jaume Ayats, etnomusicòleg.

Esmorzar_Ayats_Vic“Posar en relació l’art i la vida, en aquest cas, la música i la vida, a alguns els pots semblar evident. La música ens acompanya en alguns moments, la consumim, la memoritzem i la transformem. Reflectim sentiments, idees… Però la música i la vida són la mateixa cosa? Encara que puguin ser dues realitats paral·leles, depenen exclusivament l’una de l’altra?
Deia Italo Calvino que el capitalisme és l’enderrocament dels nostres models antropològics. Què ha passat que no ens en hem adonat? Som conscients que en les darreres dècades estem transformant profundament la manera d’escoltar i de fer la música?
La nostra intenció en aquest esmorzar amb l’etnomusicòleg osonenc Jaume Ayats és conèixer històries de com en altres moments la gent podia viure de manera tant quotidiana la música que aquesta es confonia amb la vida. Com pot ser el parlar. Històries que ens parlen d’altres tipus de relació amb aquesta. Si Calvino diu allò del capitalisme i de veritat el nostre model està sota les runes, què estem fent ara? Una pregunta important que ens hem de fer tant oients com músics.”Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )