e Editorial (Nat 50) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 50)

Escrit el 01/08/2009 per Cristina Tascón a la categoria Editorial.
Tags: .

Nat_50_jul09 Cristina Tascón i Jordi Oliveras

Dit a Nativa

“Des de mitjans del segle XV (…) la cultura és una cosa ordenada de dalt a baix i que serveix com a caixa de ressonància de les classes poderoses“ (R.Faura, Nativa 36) /Jordi Hereu proclama: “Vull que la ciutat tingui música en viu”. (O.Àbalos, 37) / “les sales serien un espai a protegir. És obvi que a ningú se li ocorriria tancar una biblioteca així com així”. (A.Guijarro, 33) / “Nosaltres tenim una sala, el nostre ofici és donar cabuda als concerts, no fer de promotors“ (R.Tierz, 42) /“Un club d’improvisació és un valor segur“ (V.Nubla, 46).

“Potser el símptoma de que estàs fent pop és que utilitzin una cançó teva per a un anunci“ (X.Guillaumes, 44) / “Una nadala és una sintonia publicitària: la sintonia publicitària de la multinacional més nociva que es coneix al planeta (R. Faura, 42)“ / El jazz és una cosa com molt laboral (A.Smith, 44) / “hem de reivindicar l’amateurisme. Els músics professionals són avorrits, i els que aspiren a ser-ho també“ (Miguel, de Manny Rodríguez y las Honky Tonkys, 33) / David Mengual lamenta la invisibilitat que pateixen els músics de jazz, a l’Sputnik (F.Esteve, 42).

“(sobre el periodisme musical) No sé por qué razones, pero no hemos sabido demostrar que nuestro trabajo es necesario. No me parece mal que nuestro púlpito esté cuestionado. Si ocurre es porque nos lo hemos buscado nosotros y porque en este país la música nunca ha tenido una relevancia cultural significativa.”, (L.Hidalgo, 39) / “Els directius d’alguns diaris creuen que les crítiques musicals els fan perdre lectors“ (N.Cruz, 39). “

(amb les noves tecnologies) L’escolta musical s’apropa més a un procés de creació que a una escolta passiva, i tot sembla indicar que anirà en augment“ (X. Serra, 46) / “La música s’hauria d’escoltar d’una altra manera, perquè ara tothom està endollat tot el dia. Sembla que la gent no presta atenció”. (D.Mayor Bratvogel, 45) /“(Vull) …tornar a agafar el sentit del que és un enregistrament: tirar una foto a una cosa que està molt bé com està i oblidar-m’en (S.Coromina, 42) / “La gent d’entre 20 i 30 ha obert els seus horitzons musicals d’una manera bèstia“ (V. Velasco 46) / “La tecnologia va ajudar a explorar nous llenguatges però també va anar trencant la divisió entre les diferents cultures musicals, unificant conceptes i públics“ (X. Serra 46) / “El gust és una trampa. No és més que una habituació a alguna cosa“ (Carmen Pardo, 41) / “És allò de la Ode to the Death of Jazz de l’Edward Vesala: preguntar-se què es pot fer a partir d’aquí? Busquem. Hi ha maneres, segur que hi ha maneres.“ (Marc Egea, 45) / “Busco en la música el que en literatura podria ser el realisme màgic. Tractar de mostrar que hi ha altres camins possibles. No només per a la música, també per a nosaltres mateixos.“ (S.Merino. 33)


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )