e Participa a Nativa |Nativa
Skip to content


Participa a Nativa

Escrit el 15/06/2009 per admin a la categoria Notícies.
Tags:

grouchoVols escriure pel Nativa 50?

Com dèiem l’altre dia, el proper número de Nativa serà el 50, i per celebrar-ho tindrà una estructura diferent a l’habitual.
Una de les coses que volem fer és donar el pes que us mereixeu als lectors que a vegades ens escriviu. Així que anem a complicar una mica la cosa, i enlloc de fer-vos una pregunta, com és habitual, en fem quatre.

Les respostes han de ser breus, haurien d’ocupar entre 500 i 800 caràcters, i les necessitem pel dia 18 de juny, com a molt tard, a info@nativa.cat, signades amb el vostre nom i cognom. Podeu contestar una o vàries de les preguntes (si és el cas, un text diferent per pregunta).


1.- Té sentit que sovint s’associï música i llibertat? Quin?

Sovint es fan anar unides aquestes dues paraules. Es parla de música lliure, es ven la imatge d’alguns festivals com entorn de llibertat,… Què et suggereix aquesta associació? És defensable o és trampa? Hi ha motiu per què s’associï especialment a la música?

2.- Per què s’han de destinar diners públics a la música?
Parlem de política. Donem per fet que algun suport públic a la música deu tenir sentit, però no sabem si és el que ja es dona. Busquem arguments i orientacions. Que ho pugui entendre qualsevol ciutadà. No s’hi val dir “per què tots paguem els nostres impostos”.

3.- Què prefereixes, escoltar música en viu o enregistrada?
Per alguns, només hi ha música de debò al concert, en la trobada directa entre els músics, el públic i les muses, per altres la gent, el mal so i les incomoditats del concert són obstacles per gaudir-la. Tu on estàs? Com ho expliques?

4.- Quin és el futur de la música, ara que pot ser digital?
Fem de profetes. D’acord això de la digitalització no és nou, però els canvis triguen temps en consolidar-se, i en ser explicables. Quan algú ho miri de lluny, què haurà canviat en la música? Tant en la forma d’escoltar-la com en la de crear-la. Ets dels optimistes o dels apocalíptics?

Esperem que et resulti suggeridor. Si tens ganes de dir alguna cosa, amb el to i forma que vulguis, no et tallis un pel.
Fins aviat,


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )