e Nou llibre d’Indigestió: La música i el seu reflex en la societat |Nativa
Skip to content


Nou llibre d’Indigestió: La música i el seu reflex en la societat

Escrit el 15/06/2009 per admin a la categoria Notícies.
Tags: .

coberta4Et presentem un llibre que acabem d’editar. Es titula “La música i el seu reflex en la societat”, i és el número 4 de la col.lecció “Idees per la música”, en la que tractem aposentar les coses que anem aprenent, amb tots els qui ens comuniquem, en el transcurs de l’activitat d’Indigestió.

En aquest llibre proposem algunes idees sobre la relació entre la música i la societat, que hem volgut diverses i obertes, cosa que es reflecteix, per exemple, en la diversitat dels autors: un etnomusicòleg, un sociòleg, un psicòleg, un historiador de la música, i un filòsof. El llibre també reflecteix la voluntat de fugir de la capacitat “vampiritzadora” del discurs econòmic.

Capítols del llibre:

El dit que assenyala la lluna: pensar les músiques en la societat contemporània. Jaume Ayats
Consum musical i posició social. Josep Verdaguer
Música i persuasió. Perfecto Herrera Boyer
El públic actiu. Xose Aviñoa
Cultura gratuïta: a quin preu? Antonio Castilla Cerezo

Jaume Ayats afirma la vinculació entre els fets socials i els sonors, posant en qüestió moltes convencions. Josep Verdaguer es pregunta si tenim capacitat per triar el que escoltem i proposa pensar sobre la influència del grup social al qual pertanyem sobre el gust. L’article de Perfecto Herrera fa un viatge invers, preguntant-se sobre la capacitat de la música per transformar conductes, actituds i valors. Xosé Aviñoa ens il·lustra sobre l’aparició històrica del públic, una manera de relacionar-se amb la música vinculada a un model de consum. I Antonio Castilla, es mira amb sospita què hi ha al darrere del consum gratuït de la música, en el context actual.

Com obtenir-lo?

1. La millor manera. Si ets subscriptor d’Indigestió, el rebràs a casa. Si no ets subscriptor d’Indigestió, o no has renovat la teva subscripció, es el moment. També rebràs els sis números anuals de la revista Nativa, i ens donaràs un suport que ens fa falta. La subscripció val 15€. Més informació: info@nativa.cat

2. Si no és el moment de gastar 15€, t’el pots descarregar en PDF en català i en castellà

3. També el pots trobar a les llibreries de La Central, Casa Beethoven i la llibreria Medios.

El proper dimarts 30 de juny farem un acte de presentació, a les 18:30, a Experimentem amb l’art (Torrijos, 68) amb la presencia de tots els autors. Aviat rebràs més informació, però si vols, guarda’t ja la data.

Esperem que t’interessi,

Equip d’Indigestió.Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )