e Article: Reduccions (Nat 49) |Nativa
Skip to content


Article: Reduccions (Nat 49)

Escrit el 22/05/2009 per Joan-Elies Adell a la categoria Reduccions.
Tags:

Nat 49 mai_09 Joan-Elíes Adell

American Brew

Una de les sorpreses més agradables que m’he trobat en la meva estada a North Carolina, que ja toca al seu final, és l’extraordinària varietat de cerveses que pots trobar als bars. Evidentment, s’hi pot beure qualsevol de les moltes cerveses existents, algunes de les quals han arribat embotellades a casa nostra, com podria ser la  Budweiser, la Coors o la Miller, així com qualsevol de les cerveses d’importació conegudes d’arreu del món, des de la inevitable Corona mexicana, passant per les marques més habituals que es poden beure a Alemanya, Gran Bretanya, Irlanda, Bèlgica i Austràlia, o  les sempre sorprenents cerveses brasileres, especialment negres. El que no m’esperava, però, era trobar-me amb una oferta tan gran d’excel·lents cerveses americanes desconegudes, de producció gairebé casolana, que ens parlen de l’amor per la cervesa d’aquesta cultura. El cas més significatiu és la d’una Brewery (el català hauria de trobar una paraula adient per parlar d’una fàbrica de cerveses que fos més suggerent) situada a Fort Collins, a l’estat de Colorado, New Belgium. Les seves cerveses, durant molt de temps, només havien estat comercialitzades en estats limítrofes, malgrat la fama de qualitat que havien assolit arreu del país. Tant l’Amber Ale –anomenada Fat Tire (rodes gruixudes) en homenatge als viatges en bicicleta que va fer per les carreteres belgues, de fàbrica en fàbrica de cervesa, el fundador d’aquesta “brewery”–, com l’Enlightend Black Ale –anomenada 1554, en referència a l’any de datació d’una vella fórmula casolana descoberta a Bèlgica després d’un llarg procés de recerca i documentació– ja són dues cerveses mítiques en l’imaginari dels bons amants de la cervesa americana. L’expansió de la seva comercialització en altres estats ha estat lenta i progressiva. Tant és així que l’arribada recent d’aquesta cervesa a Charlotte, força esperada, s’ha celebrat amb la producció d’una sèrie  especial commemorativa: Talking Flight in North Carolina. Una experiència que ens demostra, tal com passa amb altres aspectes de la cultura, que la feina pausada i ben feta sempre té el reconeixement merescut. Salut!Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )