e B.I.B. (Banda d'Improvisadors de Barcelona) a l'Elèctric (5/2) | Nativa
Skip to content


B.I.B. (Banda d’Improvisadors de Barcelona) a l’Elèctric (5/2)

Escrit el 06/03/2009 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags: , .
Feia mesos que corria la noticia que Serapi, responsable del Cabaret Hoffmann i les seves agoserades propostes, havia muntat una superbanda destinada a insuflar nous aires en el panorama de la improvisació a Barcelona. Anaven passant les setmanes i m’arribaven informacions descoretjadores: desercions, dificultats per a trobar locals i ajudes econòmiques, manca de coordinació i d’objectius… I passat un temps en que els hi vaig perdre la pista, vaig poder veure un dels primers concerts amb la formació actual, el mes de novembre a l’Apolo. Pablo Rega havia adoptat el rol de director –potser s’escau més el nom de sherpa-, guiant a l’expedició de músics pels espadats i turtuosos camins del sempre desconegut i excitant terreny de la improvisació. El métode rutllava dolçament, sense forçaments. Això, i també l’encantador bon gust i saber fer de Rega, ens va portar a tots –músics i espectadors- a miradors d’aclaparant bellesa. Però més enllà d’això, em va enamorar l’actitud del grup i l’entesa compartida que transmetien. La mateixa que es va poder veure a l’assaig públic que van mostrar a l’Elèctric, on anxovats com estavem, gairebé semblava que compartíssim l’ escenari amb els músics i ens contagiessin per contacte l’entusiasme per les coses maques que van anar brollant, ara sí, ara també, durant tot el concert.

E. PachecoÚltims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )