e Article: Reduccions (Nat 47) | Nativa
Skip to content


Article: Reduccions (Nat 47)

Escrit el 14/02/2009 per Joan-Elies Adell a la categoria Reduccions.
Tags:

Nat 47 gen_09 Joan-Elies Adell

Discursos polítics com a Politaoke

Les eleccions americanes es troben en el seu punt culminant. Després de la victòria d’Obama en l’últim debat presidencial celebrat, les acusacions d’abús de poder per part de la governadora d’Alaska, Sarah Palin, i la crisi borsària i creditícia, els americans acudiran perplexos, porucs i astorats a les urnes el proper 4 de novembre.  Amb tot, també d’un esdeveniment com aquest es pot treure certa rendibilitat artística. Això és el que pensen els alumnes de la Bauhaus University Kreativfond in Weimar que es troben de gira als EUA. Després de les seves primeres actuacions en el seu país d’origen, Alemanya, el Politaoke ha arribat a diverses ciutats americanes, com Charlotte, en un espectacle articista que en què els discursos, entrevistes i altres intervencions dels polítics en la cursa cap a la Casa Blanca són la matèria artística a deconstruir. Politioke proporciona a l’audiència una plataforma per a intervenir, ridiculitzar i, també, per a escoltar i veure amb claredat què diuen els polítics. Completament independent de cap opció partidista, permet que els assistents a la sessió decideixen, tot discutint entre ells, com interpretar la paraula de cada polític, ja sigui d’una manera seriosa o sarcàstica. Els discursos dels polítics i les entrevistes són oferits, paraula per paraula, editats només en seccions (cançons) d’1-8 minuts. Una sèrie de debats, intervencions i aparicions televisives també són lliurades al públic com a duets. Creat per Diana Arce, Politioke és una evolució dels seu treball com a artista i activista, interessada en l’ús de mètodes artístics com a plataforma per a posar en relació la crítica cultural i política amb amb el comentari de la gent del carrer. Ben interessant, per a un estranger com jo, no només per veure l’esmentat treball d’intervenció artística, sinó també per saber què pensa la gent jove de la política i dels polítics del seu país. Una immersió en el pensament polític americà d’allò més divertit.

Joan Elies AdellÚltims comentaris

  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...
  • Pep: He trabajado sobre esto, sobre los movimientos y acciones corporales -y las distancias- de músicos y público en...
  • Madreselva: Salú compañeras, desde Buenos Aires.

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )