e ALBAIALEIX + HOMENATGES | Nativa
Skip to content


ALBAIALEIX + HOMENATGES

Escrit el 29/01/2009 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags: .

La [2] d’Apolo, 16/01/2009

Albaialeix van presentar els seu disc homònim en família però no per això amb èxit menys justificat. La seva proposta, recolzada pel padrí Diaz-Reixa a peu d’escenari, es va fer grata per a oïdes que trobaven a faltar relleu per aquella tradició autòctona iniciada per l’atemporal “Música Dispersa”.
En directe, s’acompanyen pel nervi percussor de Mau Boada (Les Aus), que aporta una intensitat física insospitada, i per la tímida però definidora flauta travessera d’en Toni Clavera. Amb l’Alba controlant la troca i l’Aleix arpegiant amb estranya habilitat uns acords força elaborats, van desgranar quasi tots els temes del debut (especialment celebrada, “La Primavera”) i, aprofitant l’avinentesa, un nou tema per un futur que s’espera amb candeletes.
El mèrit de la nit també cal atribuir-lo a l’allau introductori d’acoblaments i soroll que havien esculpit com a pròleg “Homenatges”, projecte de membres de Bèstia Ferida i Orquestra de la Muerte, un autèntic caos de saxo i electrònica post mil·lenària que va contribuir a fer més especial la rara màgia de l’instant.
MARC MASÓ


Últims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )