e Festival Hipersons 2005:: 12-11 |Nativa
Skip to content


Festival Hipersons 2005:: 12-11

Festival Hipersons 2005
Dissabte 12/11 – AUDITORI MACBA
Connexions. Esborrant l’amnèsia
laorquestadelamuerte
El Festival Hipersons obre la seva línia de programació en la seva novena edició i proposa a tres grups que, de la mà del músic i programador Víctor Nubla, facin una immersió en la música que es va produïr a Barcelona entre els 70’s i els 80’s.
Els objectius són dos: d’una banda, donar a conèixer discos i artistes barcelonins, per descobrir els possibles vincles estilístics i les connexions inconscients que existeixen entre aquella generació i la nova generació de músics barcelonins; d’una altra, replantejar el procés compositiu i creatiu convencional, reclamant a la llibertat un protagonisme que s’ha perdut definitivament en el mainstream i que, en general, no té gaire èxit en la producció musical actual.
A través d’una sèrie d’audicions pensades per cadascun dels grups triats (La Orquesta de la Muerte, The Linn Youki Project i Mushka) els membres dels grups s’aniran nodrint d’eines per replantejar-se els mètodes de creació i enregistrament convencionals i aniran coneixent projectes que tenen connexions més o menys evidents amb els seus propis projectes.
Així, entre setembre i octubre s’han dut a terme aquests tallers: escoltar música, comentar-la, contextualitzar-la, comparar-la, riure, emocionar-se, obrir portes, trencar amb convencions i idees preconcebudes.
Després d’aquestes sessions, els grups tenen un mes per treballar amb les eines i les idees proposades pel Víctor Nubla, que no participarà en el procés creatiu de cap grup. Aquest procés donarà com a resultat una proposta nova d’uns 30 minuts per cada grup, que es podrà veure en directe el 12 de novembre a l’Auditori del Macba.Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )