e Fòrum d’Indigestió 2007. Xavier Serra |Nativa
Skip to content


Fòrum d’Indigestió 2007. Xavier Serra

Escrit el 05/08/2008 per admin a la categoria Intervencions al Fòrum, Música i tecnologia, Vídeos.
Tags: .

Fòrum 2007. Xavier Serra.
Director del grup de Recerca en Tecnologia Musical de la UPF.

| Més tecnologia= més i millor música, a més persones i sense filtres |

[youtube oKxkqWPK24c]

“[…] La idea central que vull expressar és que aquests nous dispositius, els nous dispositius de comunicació, estan canviant radicalment moltes coses, però una de les més importants és que permeten que l’oient es converteixi en creador. […] I ens trobem en una situació on internet en concret ha posat a disposició de qualsevol entrar al “myspace”, per exemple, i accedir a més música de la que qualsevol de nosaltres podria escoltar durant tota la vida […] Els buscadors i els p2peer, o sistemes de cerca que existeixen a internet, li permeten a l’usuari accedir a músiques sense necessitat d’inermediaris. Crec que això és un concepte molt important. Fins ara hi ha hagut tota una sèrie d’indústries basades en filtrar i seleccionar la música que hem d’escoltar. Ara, si sabem utilitzar aquestes eines, això es trenca. Tenim la possibilitat de no tenir filtres i accedir directament a la creació dels músics. […] És necessari que els col·lectius involucrats (els músics, els polítics i la societat en general) s’aprofitin dels avenços que la comunitat tecnològica aporta per aconseguir fer més música i millor, i a més fer que arribi a un número més gran de persones. A Barcelona crec que aquest potencial existeix i crec que és una llàstima que no ho sapiguem aprofitar […]”


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )