e Fòrum d'Indigestió 2007. Núria Sempere | Nativa
Skip to content


Fòrum d’Indigestió 2007. Núria Sempere

Escrit el 05/08/2008 per admin a la categoria Educació, Intervencions al Fòrum, Vídeos.
Tags: .

Fòrum 2007. Núria Sempere.
Directora de l’Escola de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet.

| Per la igualtat de l’educació musical |

[youtube glmrXYBno_o 640 360]

“[…] Jo no he portat superllibres, però sí he portat l’Estatut de l’any passat on hi ha un article, l’article 22, que diu: “…Totes les persones tenen dret a accedir en condicions d’igualtat a la cultura i el desenvolupament de llurs capacitats creatives individuals i col.lectives…” Per tant, calen institucions que assegurin el dret de totes aquestes persones […] Voldria formular tres desitjos que poden ser tres propostes. La primera seria poder desenvolupar polítiques educatives que conjuguin allò que en diem l’Excel·lència i allò que en diem la Proximitat. És a dir: els professionals, la tradició musical o l’alta cultura, i la proximitat, els aficionats, els nous participants […] La segona proposta seria que realment aquestes institucions estiguessin a la cruïlla de l’educació i de la cultura. No fossin només institucions educatives sinó que poguessin conjugar el que té de bo l’una i l’altra. És a dir, el procés, el mètode desenvolupat per l’educació i els resultats o impactes desenvolupats i buscats pel món de la cultura. I la tercera proposta és que aquestes institucions no es limitin només a l’educació sinó que s’ampliïn en la pràctica, formació i creació de tal manera que poguem crear institucions que puguin hostatjar les pràctiques artístiques dels aficionats i professionals i que en conjunció puguin construir un món musical complert […]”


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Jordi Oliveras: A mi hi ha alguna cosa de la provocació / hipòtesi inicial que no m’encaixa. Trobo que hi ha...
  • francesc.Cardeña: Bravo ! Bravissimo! A mi també m´agraden les cases com les d¨ antes però encara m´agrada mes l´idea...
  • Merce Coll: Molt be la reflexió sobre aquest abans que agrada tant, sobre tot als de mes de 60..recordant que erem...
  • Nuria Aguirre: Es plantegen, amb molta inteligència, qüestions molt importants. Aportes molt elements que obren...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )