e CD La Brigada | L'obligació de ser algú | | Nativa
Skip to content


CD La Brigada | L’obligació de ser algú |

Escrit el 19/05/2008 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags:

Oustanding Records UK Ltd

El concepte de Labrigada és més que estimulant. A partir del binomi Dylan, Nick Drake i l’americana de The Band i Cleam Snide (entre molts altres), construeixen un discurs replè de la lluminositat del primer Serrat i del Pep Laguarda de la “Brossa d’ahir”. Sincerament, crec que la manera més perfecte d’arribar a l’inconscient col·lectiu és combinar el que és global, amb la tradició local, a més de tenir un segell personal. El grup vilanoví té els dos primers punts, el tercer s’adquireix amb el temps. “L’obligació de ser algú” (títol genial) és un disc ple de referències foranes de les últimes dècades però sempre tenint un peu en el que significa viure aprop de la mediterrània. La producció és més que excel·lent, fins i tot a vegades, l’exuberant mescla de vents i d’instruments acústics ajuden a remuntar algunes cançons un tant ensopides. En general, però, gran part de les cançons es mantenen pel que són, madures reflexions en clau de folk, ideals per escoltar en dies radiants i primaverals. Un grup totalment professional i exportable que com a molt hauria de treballar una mica més les possibilitat expressives de la veu. Per cert, la versió de “Famous” bategada com “Si vull marxar” és el paradigma de com portar una versió al territori personal. //

Rubén Martínez ParedesÚltims comentaris

  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...
  • Pep: He trabajado sobre esto, sobre los movimientos y acciones corporales -y las distancias- de músicos y público en...
  • Madreselva: Salú compañeras, desde Buenos Aires.

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )