e D'enyorances | Exile – Guillamino/Manuel García | Nativa
Skip to content


D’enyorances | Exile – Guillamino/Manuel García

Escrit el 11/04/2008 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags:
Casa Amèrica [bcn] 26/04/2008


A voltes apuntalant amb la veu –i un puntejat que s’insinua amb prou feines- la precisa i delicada arquitectura de la lírica, a voltes alçant-se per damunt del text i revivint el neguit d’exiliats il·lustres, Pere Quart i Pablo Neruda: així van servir Manuel García i Guillamino el repertori del projecte-disc Exile (Bankrobber, 2008), una iniciativa de la discogràfica i el Mercat de Música Viva de Vic.
“Estos poetas, Pere Quart y Neruda hacen echar de menos”, va dir García després d’interpretar Madrid, 1937 a l’estil mexicà. Corridos lírics, punts bluseros, matisos folkies, sentit de l’humor… diferents registres per dues veus que s’entenen i lliguen en la presentació acústica a Barcelona d’aquest petit catàleg de cançons que hauran de ser patrimoni de molts, per bé que ja ho han estat de molts altres abans. Dins del tema que vertebra la proposta, la vida a un país estrany, una concessió als que ja han musicat poetes: Llach i Jara, dels que van tocar País petit i Santiago de Chile. Emoció, contenció, experimentació i bona química entre ambdues bandes de l’Atlàntic. //

Marta SoléÚltims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )