e LUCAS 15 | Sala Bikini | | Nativa
Skip to content


LUCAS 15 | Sala Bikini |

Escrit el 04/03/2008 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags:
Barcelona. 29/02/08


“Hola, somos Lucas 15 y no somos españoles”. D’aquesta manera es presentava la nova formació del cantautor Nacho Vegas amb el multiinstrumentista Xel Pereda (membre prolífic del grup de folk asturià Llan de Cubel). Declaració d’intencions pre-electorals? Qui sap. El que està clar és que toqui el que toqui el de Xixón, ho converteix tot en or. Nacho Vegas tenia una espina clavada amb fer un projecte arriscat d’aquestes característiques. Ho va intentar amb un parell de cançons com “añada de ana la friolera” o amb “La canción de la duermevela”, tema que tancava el seu segon i doble disc “cajas de música difíciles de parar; Això si no tenim en compte el que va fer ja fa uns anys per una banda sonora “verdá o consecuencia” o els seus projectes “diariu” i “diariu dos”. Els temes en directe anàven precedits d’una veu en off, i com si d’un poema es tractés, donaven peu per a transmetre després tota l’energia sobre l’escenari. Així doncs, tradició autòctona 100% sobre l’escenari i sobre el gran nombre d’asturians que es van donar cita a la sala. “Moces a bailar”, “como la flor” o “los fayeos de mayo” treien el tó més acústic e íntim de Nacho i Xel, per passar després a la electricitat rockera i lletres veritablament bíbliques i obscures com “el sacaúntos de Allariz”. De regal, (bis), “l’himne de los mineros” (Santa Bárbara bendita) i una no editada de Xel. Com si es tractés del primer Nick Cave de “murder ballads” la gent corejava les lletres a l’espera de nou material. Curiosament, Acuarela explica la dissolució dels Asturians Manta ray (Nacho Vegas va ser fundador) alhora que donen pas a un fill amb ganes de mossegar fort, però que no amaga les influències de Neil Young o Cave. Tota una promesa pels amants de la bona música i literatura.

Dani PlanesasÚltims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )