e Article: Sacré! (Nat 41) | Nativa
Skip to content


Article: Sacré! (Nat 41)

Escrit el 09/11/2007 per Victor Nubla a la categoria Sacré!.
Tags:

Nat 41 nov_07 Víctor Nubla

Sempre m’he demanat perquè, tot i que molts i molts músics passen pels estudis de Ràdio Contrabanda, Radio Ciutat Vella o Ràdio PICA, aquestes emissores històriques y actualitzades, supervivents i precursores, no apareixen als mapes de les ones que la premsa facilita. Els programes d’aquestes estacions sovint donen a la música la importància i el protagonisme que la FM fa veure que dóna però, per interès o per manca d’informació, no arriba a donar. La seva adaptació a la dinàmica de la xarxa d’internet és positiva, però en no tenir recursos, ni les ones ni l’ADSL serveixen per difondre plenament uns estils de difusió que de ben segur poden ser molt beneficiosos per a la música local. Solament ScannerFM, emissió/emissora, d’intel·ligent caire simbiòtic, ha pogut en molts pocs anys fer-se conèixer a nivell urbà. Ho han fet, és clar, utilitzant estratègies més modernes, més visibles, més d’intervenció. Això és una fantasia sobre què passaria si, a més de Scanner, l’oferta inclogués aquestes altres històriques estacions, compromeses, com ells, en la difusió de músiques no “formulables”. Fantasia espúria, ja que l’oferta existeix. Pregunta: perquè les institucions, la premsa i el propi teixit cultural no ho té present? Els llenguatges de la difusió dels llenguatges han canviat, però els llenguatges a difondre, gairebé res. Si no han canviat, però no es difonen, probablement s’extingeixin sense que ningú se n’adoni. Cal recuperar el llenguatge de difusió dels llenguatges no difosos. Per tal de no perdre riquesa cultural, ni memòria, ni espai.

disc recomanat: Leione (Dominio Dostares) un vi fet amb 100% de la varietat prieto picudo.
llibre recomanat: Simfonia Monolítica, de Francesc Diaz i Melis i Albert Giménez, una col·laboració inesperada que tot just acaba d’editar-se.
plat recomanat: Historia de un incendio (Arte y revolución en los tiempos salvajes. De la Comuna de París al advenimiento del punk), de Servando Rocha, recentment editat per La Felguera.
vi recomanat: aquesta no és una bona temporada de bolets, però de camagroc sempre se’n troba al mercat. Uns cigrons amb camagrocs ens poden fer molt feliços.Últims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )