e Article: Sacré! (Nat 37) | Nativa
Skip to content


Article: Sacré! (Nat 37)

Escrit el 09/03/2007 per Victor Nubla a la categoria Sacré!.
Tags:

Nat 37 mar_07 Víctor Nubla

Em demano sovint si és bo mirar la televisió. Em demano sovint si és bo demanar-me sovint si és bo mirar la televisió. Em demano sovint si és correcte anomenar “mirar” a una acció que inclou substancialment el fet d’escoltar. Em demano si la majoria de les persones que conec podrien suportar “mirar” la televisió sense escoltar-la. Assistir a l’evidència de l’artefacte visual que resta quan llevem el so del terminal domèstic del Poder. Seria un barem del grotesc i l’elegant en un món sense sinceritat. Em demano per què m’estic demanant aquestes coses i arribo a la conclusió que la resposta no importa, demanar-s’ho, potser sí. Però, ben pensat, a qui li pot interessar? O, millor, qui sóc jo per dir-li a la gent el que m’importa si no m’ho han demanat? Però això és una columna d’opinió, no tinc més remei que mullar-me: si t’interessa la música, ves als concerts, que la tele, en aplicació de la seva vocació de voyeur, s’ocuparà dels making-off, de les presses falses i dels videoclips, però no de tu ni del que sents. Tret que comparteixis alguna forma d’amor amb el televisor (que visquis la vida vivint la vida dels altres). En aquest cas, descobriràs que la música no t’importa tant, després, gens; més tard, l’entendràs per mitjà de la pantalla. I ja no caldrà escoltar, però sempre podràs dir que t’agrada. Seràs membre del Partit Únic de la Dictadura del Consumidor (PUDC).

Plat recomanat: MR. HUBBA& EL MONOINVENTOR- Stargarder (South China Sea Music). És un disc capaç de provocar imatges més poderoses que els millors efectes especials.

Disc recomanat: MICHELCHION- El Sonido (Paidós). Explica com ningú que la música és un relat complet, no un apèndix de l’experiència visual.

Vi recomanat: Mengeu ostres durant els mesos amb R. Són molt més accessibles del que es pensa si les compres al mercat i a algú de confiança, i permeten experimentar el sabor complet, instantani, del mar. Sense haver-les de guarnir ni cuinar per estimular altres sentits.

Llibre recomanat: Hi ha tantes marques de cava que quasi em puc estalviar recomanar-ne una. Pren la que prefereixis, serà ideal per “mesclar” amb les ostres. El vi i el menjar es relacionen. Un mateix sentit, el del gust, rep diverses informacions, les reuneix i experimenta. Nosaltres fem la còpia mestra.Últims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )