e Article: Comentaris al marge (Nat 37) |Nativa
Skip to content


Article: Comentaris al marge (Nat 37)

Escrit el 09/03/2007 per Ramon Faura a la categoria Comentaris al marge.
Tags:

Nat 37 mar_07 Ramon Faura

Olé Bustillo, olé Murillo!

Ara resulta que hi ha una miss que s’ha rebotat perquè li han retirat el títol. Miss Cantabria 2007, una tal Ángela Bustillo. El problema és que té un nen de gairebé tres anys i, segons les bases del concurs, les aspirants no poden ser ni mares ni estar prenyades (suposo que no cal que siguin verges). Així ho explicava la Bustillo al periodista de El País(18-02-07, pàg. 39): “Sabía lo que dicen las bases del certamen, pero me parecía tan absurdo que pensé: será algo de los años sesenta y todavía no lo han adecuado a los tiempos que vivimos”. El dilema és absurd i la Bustillo sembla no saber on trepitja. Què esperava? Si un (o una) decideix plantar-se sobre un escenari com un bou perquè una colla de babejants vips de discoteca puntuïn els seus pits i les seves cuixes, li mirin el cul i li mesurin la cintura… doncs, no sé… és el que hi ha. Les bases potser són carrinclones, però els concursos de miss (com els pessebres o les institucions monàrquiques) tampoc és que admetin massa actualitzacions. Caspa eterna, en altres paraules (per cert, “certamen”, segons els diccionaris, és un “concurs sobre matèria intel·lectual”).

Tanmateix, res d’estrany fins a aquí. A fi de comptes, què li hem de retraure al discurs d’una noia sense ambicions mentals? La veritable sorpresa va arribar dos dies després: Soledad Murillo, secretaria de Políticas de Igualdad del Govern central, va exigir que tornessin el títol a la Bustillo. També va demanar que es retirés “la clàusula anticonstitucional” de les bases. Oh, que enrotllada! Ara resulta que la pura caspa admet matisos. Les babes són constitucionals, però no les bases dels babosos. Tant per tant, i seguint amb “l’enrolletisme” de les nostres esquerres, proposo que es fundi un organisme contra la inconstitucionalitat dels requisits per ser admès com a Mosso d’Esquadra (alçada mínima 1,70; com si els baixets no ens poguéssim posar xungos); o contra la inconstitucionalitat de les iaies que se’t colen quan esperes el torn per comprar-te un panet. A fi de comptes, als certàmens de miss s’hi presenta qui vol, en canvi, el pa de cada dia és un dret constitucional. O no som tots iguals?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )