e Llibertat modèlica | Nativa
Skip to content


Llibertat modèlica

Escrit el 13/11/2006 per admin a la categoria Re-Visions.
Tags:

Spiritual Unity La [2], 6 de novembre de 2006.
Interprets: Marc Ribot (g), Henry Grimes (b), Roy Campbell (t), Chad Taylor (bt)

Qui li havia de dir al guitarrista Marc Ribot que algun dia podria retre homenatge al seu admirat Albert Ayler al costat del qui fou un dels seus contrabaixistas més lleials? Sí, Henry Grimes, que ha tornat a pujar als escenaris. Avui en dia és ja un veteraníssim jazzman d’edat incerta – ni ell sap quan va néixer – que té als dits l’essència de la cultura del free jazz, nascuda fa més de 30 anys als EUA i que en el nostre país encara resta inèdita. Per aquestes terres fa dècades que fabriquem bons però encasellats boppers i sembla que així serà pels segles dels segles (necessitem una revolució punk en el jazz d’aquí, ja!) . Veure a Grimes tocar el repertori d’Ayler és viure com a espectador la música des de l’estómac. Amb una intensitat que mareja. Ribot rematava amb passió la seva part, amb aquell estil mescla de Derek Bailey i Thurston Moore, que hauria de motivar a qualsevol músic a buscar i trobar un camí propi musical.Últims comentaris

  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...
  • Pep: He trabajado sobre esto, sobre los movimientos y acciones corporales -y las distancias- de músicos y público en...
  • Madreselva: Salú compañeras, desde Buenos Aires.
  • Hristina Milanova: Esto se debería hacer, gracias por promover la iniciativa !!!

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )