e Article: Dos barcelonins a Madrid |Nativa
Skip to content


Article: Dos barcelonins a Madrid

Escrit el 07/11/2006 per admin a la categoria Dos barcelonins a Madrid.
Tags: , .

Nat_ 35 nov_dec_06 Belly i Marc

1—LA CULTURA «UNDERGROUND» A MADRID
Entenem com a cultura underground tota manifestació artística que es troba deslligada de les lleis del mercat, que es realitza a l’ombra o en les escletxes dels mitjans de formació de masses i que, atès el seu caràcter “independent”, sol donar lloc a les expressions artístiques més atrevides, originals, impossibles i interessants. De fet, sovint, la cultura underground s’estableix com a font d’inspiració i veritable motor ocult de la cultura de masses.

Madrid és una ciutat espontània i salvatge que supura cultura underground per totes bandes. Il·lustradors, pintors, músics, dissenyadors, fotògrafs, etc. treballen, col·laboren i es diverteixen al marge de les institucions. És tracta de l’ètica “do it yourself”. Així doncs, al marge de les institucions, de forma gairebé clandestina, diferents artistes s’expressen. En aquest sentit, Madrid és una ciutat molt excitant.

Si gratem una mica, gairebé cada dia hi ha esdeveniment o accions artístiques d’allò més espontànies i pintoresques. Grups d’artistes plàstics que lloguen una sala, pengen la seva obra i ofereixen alcohol; presentacions de llibres auto-editats amb concerts conceptuals i d’avantguarda com els de la formació madrilenya “Los
caballitos de Düsserldorf”; actuacions incendiàries i políticament incorrectes com les de la inclassificable figura mítica de l’underground madrileny Alex Balaclava.

Alguns espais on se solen experimentar manifestacions d’art o cultura underground són: “Espacio valverde”, “Ladinamo” i “Tony2”. El primer és un espai-vivenda situat al centre de Madrid dirigit per Adela Pérez, que sol allotjar l’obra d’artistes plàstics joves carregats d’inquietuds com l’il·lustrador Miguel Cococrash, els dissenyadors de “La casita de Wendy” o el fotògraf “Ramiro-e”, entre molts altres. Ladinamo és una associació cultural, cafè i sala de concerts multi-disciplinar que manté una programació de concerts, xerrades, tallers i projeccions de documentals clarament compromesa i amb un toc contracultural. I, per acabar, el nostre local preferit de Madrid, el Tony 2, local pintoresc on cada nit es reuneixen grups d’amants de la música lleugera, cançó espanyola, popular, francesa… per cantar al voltant d’un piano amb una copa a la mà. Si els vols trobar, hauràs de rebuscar!Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )