e Article: Dos barcelonins a Madrid |Nativa
Skip to content


Article: Dos barcelonins a Madrid

Escrit el 02/09/2006 per admin a la categoria Articles "Nativa", Dos barcelonins a Madrid.
Tags: , .

Nat_ 34 set_oct_06 Belly i Marc

1—MADRID, CIUTAT OBERTA:
Fa vuit mesos que vivim a Madrid. La necessitat de provocar un canvi brusc i estimulant a les postres vides va motivar aquest desplaçament i, certament, no podríem estar més satisfets. D’altra banda, també volíem veure Barcelona des de nous angles, amb la mirada clara i transparent que sols la distància ens proporciona.

Hem sentit mil vegades aquell tòpic tan popular que diu de Madrid que és una ciutat oberta al nouvingut que estigui disposat a acceptar les seves regles. Doncs bé: és veritat. Com diu el periodista Héctor Castells, només cal una setmana per ser acceptat com un madrileny més; i per ser un madrileny més només cal estar disposat a acceptar el ritme de la ciutat i experimentar el trànsit de piles i piles de gent per la teva vida. En una sola setmana a Madrid et poden passar coses al·lucinants, si saps trobar-les i, en certa manera, forçar-les i assaborir-les, que és el que s’ha de fer sempre amb la vida: trobar- la, forçar-la i assaborir-la.

També és ben cert el tòpic que diu que Madrid és una ciutat que mai descansa, i jo crec que deu ser un dels llocs del món en què es dorm menys, i això val igual per la gent jove com pels no-tan-joves. El madrileny viu vinculat a la lírica de la improvisació amb una naturalitat que deixa bocabadat. Una simple tarda en què has quedat per prendre un cafè amb algú pot acabar convertida en una odissea cultural o nocturna de primera magnitud. Pot ser que simplement aquesta sigui la màgia de la vida, el que a tots ens agradaria tenir sempre: capacitat per improvisar, capacitat, en definitiva, per tornar a jugar.

Madrid és el seu frenètic dia a dia, la seva gent, però també són molts segles d’història, segles que s’amunteguen a les places, les cantonades, els passatges, les avingudes; segles i segles de nouvinguts d’arreu de la Península, com nosaltres mateixos, i d’arreu del món, que han marcat l’ambient obert i desinhibit de la ciutat, aquesta lògica de la transitorietat, aquest amor pel joc que ens allibera de la gravetat que sovint contamina o entorpeix les relacions entre persones.Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )