e Fòrum d’Indigestió 2006. Oscar Abril Ascaso |Nativa
Skip to content


Fòrum d’Indigestió 2006. Oscar Abril Ascaso

Escrit el 09/05/2006 per Oscar Abril Ascaso a la categoria Intervencions al Fòrum.
Tags: .

Fòrum 06. Oscar Abril Ascaso.
Músic i artista visual. Organizador de les Jornades Copyfight.

“Les llicències lliures retornen als autors la sobirania de decidir com distribueixen la seva obra.”

La nova Llei de la Propietat Intel·lectual és la més restrictiva que s’ha fet en aquest país i tindrà efectes irreversibles i dramàtics en el camp musical. Entenem la situació actual com un conflicte entre dos models: el de cultura propietària –cultura com a objecte privat– i el de cultura lliure –cultura com a bé públic–. Les llicències lliures no van en contra de l’autor sinó que li retornen la sobirania que li pertoca de decidir com distribueix la seva obra. Al segle XXI el més important és l’evolució estructural: no allò que fem sinó com es distribuirà. Internet ha canviat com ho va fer fa uns 500 anys la impremta. La indústria discogràfica ha de vendre objectes, no ha de vendre música i estem davant d’un claríssim procés de reconversió industrial. Els músics han d’adaptarse a aquest nou paradigma i han de ser més autogestionats i fugir del patrocini i patrimonialisme de les discogràfiques.

(resum escrit a Nativa 32_ Marta Solé)Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )