e Article: Sacré! (Nat 31) |Nativa
Skip to content


Article: Sacré! (Nat 31)

Escrit el 07/03/2006 per Victor Nubla a la categoria Sacré!.
Tags:

Nat_31 març-abril 06. Victor Nubla

Atesa la gran acceptació que l’anterior Sacré! ha tingut entre els lectors de Nativa, proposo que ens introduïm de nou en el fascinant món animal.

El dissabte 18 de febrer ha sigut el 110 aniversari del neixament d’André Breton; el mateix dia, Yoko Ono ha fet 73 anys. La suma d’ambdues xifres dóna 183. Si sumessin 182, podriem relacionar-ho fàcilment amb el 18 de febrer (18 del 2), però el resultat és 183. Ara bé, un veritable investigador de misteris no pot aturar-se davant aquest mínim obstacle i, equipat amb les eines adequades, no trigarà a fer-se amb dades encara més inquietants. Vegeu a continuació:

El reglament núm. 183 de Parlament Europeu fixa els requisits en matèria d’higiene dels pinsos que es donen a les vaques.

L’informe GAO-02-183 davant el Congrès dels Estats Units, enumera les mesures preses per a la prevenció de la malaltia de les vaques bojes.

El decret 183 del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya regula les vacunes.

“Ça c’est vachement drôle!” em diu Jordi Valls, de World Satanic Network System.

Poc abans de la primera Guerra Mundial, l’expressió “Mort aux Vaches!” apareix a França, en els enclaus propers a la frontera franco-alemanya. El seu orígen és la paraula “wache”, que en alemany significa “guàrdia” i estava escrita en grans lletres sobre les garites dels guàrdies de fronteres alemanys.

Jean-René Sauliere, àlies André Arru, pacifista i anarquista militant en la resistència francesa, explicava que la nit del 3 d’agost de 1943, una desena de camarades ompliren els carrers de Marsella de cartells amb un gran titular: “Mort Aux Vaches!” Les vaques en qüestió eren “…Hitler, Mussolini, Franco, Stalin, Petain, Churchill i Roosevelt, els seus generals, els seus còmplices. Ens apareixien uns i els altres responsables de la guerra i dels horrors que se’n desprenien”. L’expressió va seguir util·litzant-se durant la resta del Segle XX amb significats similars.

Ara, “Mort Aux Vaches” és també un segell discogràfic que porta publicats 31 títols sota el paraigua de la distribuidora holandesa Staalplaat, d’artistes tan especials com Etant Donnés, John Duncan i Illusion of Safety.

“Cherchez la vache!” crida un soldat francès, i li tiren una vaca per sobre al rei Artur en una escena d’una pel·lícula de Monty Pithon.

Pocs saben que Léo Malet, l’anarquista i surrealista escriptor montpellerenc de novel·les policíaques i amic d’André Breton, va debutar com a cantant a Paris, al cabaret “La Vache Enragée”, el dia 25 de desembre de 1925. Molts deuen ignorar també que l’any 1992, el Museu Nacional de Marsella va presentar una exposició del “periode vaca” d’una de les icones de Breton, el pintor René Magritte. Un altre artista que va impressionar fortament Breton va ser el poeta Jacques Vache.

De Magritte van ser admiradors John Lennon i Yoko Ono. La poma del logo d’Apple Records va ser inspirada per l’obra del pre-surrealista belga. Lennon es comparava sovint amb ell.
Un dia, els micròfons del periodista Howard Caray van captar al Texas Stadium una discusió entre Paul McCartney i Yoko Ono. En un moment determinat, aquesta exclamava: “John is a genius! A genius, do you hear me, a genius (…) Linda is a cow! Linda is a cow!”

I a la molt famosa entrevista de Playboy, el 1980, el periodista, sorprès per l’abast de la fortuna de la parella Ono-Lennon, exclamava: “Esteu dient que teniu l’equivalent a 60 milions de vaques lleteres?”Fa pocs dies, a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics d’Hivern, a Torí, Yoko Ono va aparèixer per sorpresa fent una crida a la pau en un acte multitudinari en el qual, segons la premsa, van intervenir vaques falses pintades i 35.000 esquellots.

Vi recomanat vichisoise amb una caixa sencera de formatgets La Vache Qui Rit, a l’estil de Guillermo “Atún” Madrigal
Disc recomanat Alba de Breton reserva 1995
Llibre recomanat Leg End, de Henry Cow
Plat recomanat Naufragios, d’Álvar Núñez Cabeza de VacaAutors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )