e Editorial (Nat 29) | Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 29)

Escrit el 09/11/2005 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_29_nov05 Jordi Oliveras

Llibertat d’expressió!

Ja ho dius tu, que escriure tres línies que t’agradin et suposa una feinada. A mi també em passa. Ho proves amb el cap que tenies aquest matí. Deixes reposar el text. Hi tornes amb el de la tarda o demà,… i no et reconeixes. “Això he escrit? No pot ser!”

Ho canvies tot. Per motius tècnics: el que abans et semblava intel·ligible, ara ja no t’ho sembla. Per pudor: “Això se m’ha escapat!” Perquè no et classifiquin: “Ara es creuran que vaig de…” Per no fer-te el pesat. Per estètica. Hi ha tants motius per censurar-se i exigir-se,…

Més tard, potser hi tornes i penses que tot t’ha quedat massa polit. Que aquesta és una altra: alguns no en tenim prou amb ser exigents amb la correcció del que escrivim. També ho podem ser amb la incorrecció. Amb que tingui força, sigui autèntic i espontani. Bades una mica,… i plaf!: l’espontaneïtat ja és una altra norma.

No em queixo. Tenim molta sort de poder dedicar temps i energia a barallar-nos amb nosaltres mateixos d’aquesta manera. Saber que no sempre ets el mateix, que ets un organisme viu, amb fluctuacions i canvis de ritme, és un privilegi. Dubtar també ho és. Privilegis que també et permeten entendre d’una manera diferent als altres.

Però la cosa té una cara fosca. Un punt en que saber menys coses i oblidar és necessari per actuar. La Cope, els revoltats de París, el tancament del número de Nativa, i el nostre temps, que passa, demanen respostes, ara.

Segur que amb el que tenim ja podem dir alguna cosa. Què té a veure això amb la música? No sé. Segur que els músics també ho coneixen. No?


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Amós: Crec que tenen molt a veure els canvis provocats per les TIC i que han provocat canvis molt profunds, com el...
  • Ignasi Badia Nogués: Bravo per la reflexió. Ja fa temps que em deia a mi mateix que el problema no és el rei, sinó la...
  • Joan Cantin: M’ho he de tornar a llegir. Amb un cop no n’he tingut prou.
  • Merce Coll: Aplaudeixo la reflexió. Allargar el meu comentari seria pura redundància

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )