e Fòrum Indigestió 2005 (4ª edició) |Nativa
Skip to content


Fòrum Indigestió 2005 (4ª edició)

Escrit el 09/05/2005 per Marc Lloret a la categoria Fòrum.
Tags: .

Nat 26 mai_05 Marc Lloret

El passat 6 d’abril va tenir lloc la quarta edició del Fòrum de l’Estat de les Músiques de Barcelona organitzat per Indigestió.

Com cada any, 10 persones vinculades a la música disposen de 5 minuts per fer un esforç de síntesi i plantejar una visió personal de la situació actual de la música a la nostra ciutat. 5 minuts de reflexió / reivindicació / declaració de principis / propostes / desitjos interromputs amablement per un combo creat per l’ocasió i coordinat pel Jens del grup barceloní 12Twelve (amb un repertori que citava clàssics, barrejava conceptes sense prejudicis i aconseguia dir tantes coses i fer reflexionar tant com els que van utilitzar la paraula).

L’acte va tenir lloc al Mercat de les Flors (i no a la Bàscula com els tres anys anteriors) i va comptar amb una important presència de públic interessat en el tema. Si no vas assistir, no t’ho perdis l’any que ve: aquest Fòrum té vocació de convertir-se en una cita obligada per a professionals i amateurs (en tots els sentis de la paraula) de la Música.  Sota la direcció de Jordi Oliveras, responsable d’Indigestió, el Fòrum de l’Estat de les Músiques de Barcelona va recollir les opinions diverses dels següents “ponents”, opinions que resumim de forma telegràfica:

Mingus B. Formentor
“Si no m’omplís la passió fotria un negoci terrible en el món de la música, ja que és la millor droga que conec i la que em permet fer-me vell amb una certa dignitat”

Eneida Fever
“Les gires de grups independents no passen per Barcelona”

Marc Dorian.
“Algú s’imagina un festival com Glastonbury recolzant grups d’arreu del món excepte els anglesos?”

Pau Manté.
“Una emissora pública de ràdio ajudaria a fer que sortissin propostes interessants i que les sales i discogràfiques les poguessin fer funcionar”

Sergio Merino.
“Els espais de petit format afavoreixen molt el fet musical”

Isaac Monclús
“Barcelona tiene una cierta tendencia al ombliguismo donde siempre parece que va a pasar algo, pero estaría bien que por una vez no se nos pasara el tren”

Oriol Pérez
“Tenim un Liceu de tots sempre i quan paguis 180 euros per anar-hi. Preu que no es pot comparar amb els de la resta d’Europa”

Consol Sáenz
“La cultura, pels polítics, no és rendible, mentre que la política sí que ho és”

Berta Sureda
“Ens està costant una mica el diàleg amb el sector… hi ha un parell d’associacions amb les quals no tothom s’hi sent representat”

Jordi Urpí
“Evidentment, assegut a la teva cadira, no aconseguiràs res. Convido a tothom a que faci l’esforç de moure’s”


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )