Skip to content


Editorial (Nat 25)

Escrit el 09/03/2005 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_25_mar05 Jordi Oliveras

Sistemes

Tu i jo som com un iceberg amb poc gel a la superfície. És més el que callem que el que ens diem. Callar i endevinar el que hi ha sota és bonic, mentre no sigui mostra de covardia.

Tu ho saps bé. Hi ha dies que les paraules em surten i dies que no. No només depèn de mi. Quan les coses flueixen és perquè ens hem posat d’acord. Si vols que et parli des del més amagat del meu cor, em cal el teu permís. Com una contrasenya, un gest teu o una mirada, em poden llançar a explicar-te secrets inconfessables o a fer lúcides dissertacions sobre el poder de les xifres. O bé, pel contrari, poden deixar-me incapaç per dir-te ni “bon dia”. Inútil per cantar ni una nota.

I no diguem, quan la cosa és dalt de l’escenari. Quan fas venir a tots aquests amics teus de la ciutat. Ells no m’ho posen fàcil. Pujat a l’entarimat, em sento imbècil i no puc obrir la boca per més que ho provi. Com vols que els expliqui això nostre? No veus que no entendran res? Sóc un exhibicionista, és cert. Però, de debò, em resulta més senzill fer servir a aquelles cançons tant recurrents, tristes i tòpiques que sé que els entusiasmen, que no pas cantar sobre nosaltres en públic.

Ja ho sé, ja ho sé… em dius que mai n’aprendré i que si no els canto les meves cançons mai em creuran i mai seré un artista de debò. Però ho sento, no sóc un geni per sobre les circumstàncies. Al cap i a la fi, jo sóc un d’ells, he après amb ells i escolto com ells. I aquestes cançons –t’en recordes?– em van sortir un dia que ho havia oblidat tot.

Per tornar-les a cantar et necessito.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Baikal: Como la vida misma… Me reído a morir, me encantó! Justo me lo pasó una compañera porque me...
  • Lola: Totalment identificada,9anys de cansament i es casa vida social. Moltes gràcies.
  • Bianca: Propongo que nos juntemos!
  • Monica: Uff como la verdad te hace daño!!! Superrrr

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)indigestio.com

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )