e Fòrum d’Indigestió 2004. Lluís Gendrau |Nativa
Skip to content


Fòrum d’Indigestió 2004. Lluís Gendrau

Escrit el 05/04/2004 per admin a la categoria Intervencions al Fòrum.
Tags:

Fòrum 2004 Lluís Gendrau i Julià
Editor del Grup Enderrock. Director del programa Catacrac de Catalunya Ràdio. Vice-president de l’Associació de Publicacions Periòdiques de Catalunya.

“El rock català no és una cosa de comarques. Aquesta és una visió centralista de la música i del país. Barcelona actua com a metròpolis, els mitjans de comunicació més importants són a la capital. Si fóssim capaços d’extrapolar els centres de decisió a d’altres punts hi veuríem diferent.”

“Barcelona continua sent una ciutat sense una capacitat musical prou potent, hi ha cada cop més programació musical i més concerts internacionals, mentre les infraestructures són mínimes o bàsiques, i les xarxes de comunicació, insuficients.”

“Una de les assignatures pendents és una més gran promoció de la música nacional a la ràdio i la televisió públiques d’aquest país. En aquest país hi ha molt desconeixement de la música pròpia i els mitjans espanyols que hi ha a Catalunya i els de la resta de l’Estat ignoren sistemàticament el que passa en la música en català.”

“La indústria catalana -menys algunes excepcions- és incapaç de trencar aquests esquemes i exportar la música d’aquest país a la resta de l’Estat i d’Europa.”

“L’aposta de BCN com a epicentre d’una fórmula de fusió entre la música d’arrel i el rock és única i exportable. Fórmula única, que només es pot fer des d’aquí. Cal revisar constantment la nostra història musical, per transcriure-la a la nostra manera.”

(resum escrit a Nativa 19_ Marc Lloret)Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )