e Fòrum Indigestió 2004 (3ª edició) |Nativa
Skip to content


Fòrum Indigestió 2004 (3ª edició)

Escrit el 05/04/2004 per Marc Lloret a la categoria Fòrum.
Tags:

Nat 19 abr_04 Marc Lloret

Per tercer any consecutiu La Bàscula va ser l’escenari que va acollir el Fòrum d’Indigestió sobre l’Estat de la Música a Barcelona. En aquesta ocasió tant per part del públic com per part dels participants de la taula, transpirava un cert sentiment de satisfacció. Satisfacció pel nombrós públic assistent; satisfacció per la varietat d’anàlisi, disseccions i punts de vista; i satisfacció també per l’exercici de reflexió que significa una trobada d’aquestes característiques.

Per tercer any consecutiu, Indigestió, l’entitat organitzadora de l’esdeveniment, partícip en la gestió actual de La Bàscula i editora de la revista Nativa, va convocar 10 agents de l’escena musical de la ciutat. 10 persones amb una tasca significativa dins del seu àmbit.

L’esperit crític i l’optimisme moderat podrien ser el resum de les dues línies fonamentals darrera dels discursos de gairebé tots els participants, com ja va passar l’any passat. Però també van coincidir algun d’ells que una de les vies més interessants per buscar alternatives reals pel desenvolupament de la industria és el diàleg i la comunicació entre els diferents agents que hi participen. Una altra de les diferències més rellevants en relació amb les dues anteriors edicions va ser, sens dubte, la més gran varietat de punts de vista i per tant d’àmbits de reflexió.

Aquest és un breu resum d’algunes de les idees que van apuntar cadascun dels 10 convidats, moderats per Jordi Oliveras, director d’Indigestió, amb l’ajuda de la música en directe de David Crespo, del grup Balago.

JOSÉ ARIAS
Dinamitzador musical del Laboratori Musical Les Basses

LLUÍS CABRERA SÁNCHEZ
Co-fundador del Taller de Músics de Barcelona. Còmic diletant

NANDO CRUZ
Crític musical d’El Periódico de Catalunya i col.laborador de ‘Rockdelux’.

RAMON FAURA COLL
Professor d’història de l’art (UPC). Artísticament Le petit Ramon.

CLARA GARÍ I AGUILERA
Professora d’art contemporani, art digital i multimèdia, i de gestió cultural. En l’actualitat, dirigeix l’espai d’art contemporani Nau Côclea de Camallera i és membre del col.lectiu Orquestra del Caos organitzador del Festival Zeppelin d’art sonor al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona.

LLUÍS GENDRAU I JULIÀ
Editor del Grup Enderrock. Director del programa Catacrac de Catalunya Ràdio. Vice-president de l’Associació de Publicacions Periòdiques de Catalunya

ENRIC PEDASCOLL
Director de K Industria Cultural.

ORIOL ROCA I CANO
Productor del Festival de Documentals Musicals In-Edit. / Manager de Xerramequ Tiquis Miquis i Rumberus

CARLES SALA I MARZAL
Director de l’Àrea de Difusió i Promoció de la Música de l’Ajuntament de Barcelona.

FRANCESC VAZ GARCIA
Director executiu de la revista Rockdelux. Direcció artística Primavera Sound

Breu contracrònica

10 persones. 5 minuts per persona. Temps suficient per alguns, brevíssim per altres. En qualsevol cas, temps concedit als 10 ponents de la taula per fer un esforç de síntesi, clarividència, reflexió i retòrica i acabar donant una visió personal responent a la gran pregunta: com veus això de la música a la ciutat. Alguns, acostumats a parlar en públic se’n surten d’allò més bé. D’altres posen a prova el seu pànic escènic i els seus nervis. La música avisa quan s’acaben els 5 minuts i els que no han calculat bé el temps reaccionen de diverses maneres: callen automàticament, somriuen i deixen que la música continui; intenten acabar ràpidament el que els queda per dir i pujen el to de veu; intenten posar la guinda al seu speech per no quedar-se a mitjes però acaben desconcentrant-se amb la música. Sens dubte, curiós. En acabar l’acte, alguns d’ells comenten en petit comité les coses que no han gosat o que no han recordat dir. Surten nous debats i s’obren línies de discussió. Un hauria fet el possible per enregistrar totes les converses que es duien a terme i obtenir el permís per fer-les públiques.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )