e Editorial (Nat 18) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 18)

Escrit el 09/03/2004 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_18_mar 04 Jordi Oliveras

No s’ho expliquen

A una banda del mur. Un músic barceloní que ha tornat al·lucinat de Nova York pel que fa a la música diu: “Hi ha un munt de tuguris sense gran equipament tècnic però amb una sonorització perfecta on cada dia actuen 3 o 4 grups a 80 o 100 dolars per músic, i un munt de músics que toquen cada dia fent un sou de treballador normal i, és clar, amb un nivell brutal!”.

Coincideix amb un comentari del Guillem, del G’s club: “A finals dels 80 vaig anar a NY, a la Knitting Factory, mític espai dels músics d’avantguarda, i em va sorprendre el petit i cutre que era l’espai. La qualitat de les propostes, però, no em va decebre”.

I una altra anècdota: membres d’un grup de pop van tornar sorpresos quan van veure la història de Charlie Parker, explicada per Clint Eastwood a la pel·lícula Bird. Els sorprenia com un músic de la seva categoria va viure tota la seva vida de tocar també en petits locals i ni tan sols té manies per anar amb la seva banda a animar un casament.

A l’altra banda del mur. Un amic em parla d’un manager espanyol que belluga grups de multis i que li diu: “El que mola és el circuit dels ajuntaments d’Espanya. Aquí és on es fa la pasta. Tant és si ve gent o no. No cal que facis molts bolos per guanyar-te la vida”.

D’altra banda, Ferran Mascarell, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, fa balanç de l’any cultural del 2003 (vegeu https://www.bcn.es/cultura): defensa l’extraordinari moment de creativitat de la ciutat, i quan parla de música enumera una espectacular llista d’artistes estrangers que han tocat –no en tuguris, és clar– amb les úniques mencions de Serrat, Duquende i Poveda, pel que fa a artistes d’aquí.

Evidentment, el proper balanç serà “encara millor”. Sens dubte, no parlen de la mateixa idea de música. Ni de les mateixes emocions. Ni de la mateixa idea de cultura. Alguna cosa no funciona.

(Tancant la revista rebem la notícia de la creació de l’Àrea de Música a l’Ajuntament per primer cop en molts anys. Serà un símptoma de canvi?)


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )