e Editorial (Nat 12) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 12)

Escrit el 10/09/2003 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_12_set03 Jordi Oliveras

Un any, i a sobre exigències

Un anyet de Nativa. Dotze números. Bé. Ens podem entretenir una mica dient que estem molt contents d’haver arribat aquí. Que ha estat molt difícil però a l’hora satisfactori. Que pensem que s’ha confirmat que es podia fer una revista sobre la música a Barcelona interessant i amb continguts. Que inventar un discurs sobre músics dels que s’en parla poc és un repte apassionant. Que l’escena promet molt però encara falta que li facin mes cas. I moltes altres coses.

Però no tenim massa ganes d’entretenir-nos en balanços. Preferim posar-nos a demanar i criticar.

Primer, als artistes. És cert que hi ha una excel.lent pedrera d’artistes que promet i hauria d’esclatar en un moment o altre. Ho pensem nosaltres i ho pensen molts altres. Però volem mes. Volem música d’aquí que ens mogui i ens conmogui. I per això calen artistes que dediquin mes temps a explicar coses de la vida –emocions, idees,… el que sigui- i menys a demostrar que estan al dia musicalment i a crear una marca empresarial amb el seu sò i el seu nom.

Segon, als amants de la música. Potser ens repetirem. Ja n’hi ha prou d’aquesta absurda divisió entre els que suposadament hi entenen de música i han de demostrar que estan al dia, o, una variant, els qui acumulen saviesa enciclopèdica, i els que sempre tenen a punt allò de “és que jo no hi entenc de música”. Suggerim que la música ens diu o no, i prou. I proposem escoltar als qui tenim aprop oblidant si estan a la cresta de cap onada o no.

I, tercer, a la premsa gratuita. Si, si, ens ho diem a nosaltres mateixos. No ens convenç aquesta teoria “tipus Robin Hood”, segons la qual és alternatiu cobrar diners per publicitat de les multis per parlar del que et doni la gana a uns lectors que no saps si interesses. No garanteix cap independència. Estem contents dels qui ens posen anuncis a nosaltres per què ens creiem el que fan, però també volem dependre de tu. Volem canviar i et volem convèncer. Així que pensa-t’ho. Subscriu-te i exigeix-nos.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )