e Fòrum d’Indigestió 2003. Víctor Nubla |Nativa
Skip to content


Fòrum d’Indigestió 2003. Víctor Nubla

Escrit el 05/04/2003 per admin a la categoria Intervencions al Fòrum.
Tags: .

Fòrum 2003. Víctor Nubla
Músic, activista i director del Festival LEM.

“Moltes de les expectatives de creixement de la indústria musical no es podran assolir sense canvis institucionals més profunds”

  • Els festivals i les discogràfiques han progressat,  però manca un circuit de sales i el recolzament de l’ajuntament a aquestes. El degoteig de tancament de sales es continu.
  • Es relaciona la programació de música en directe amb el soroll al carrer i el consum de drogues, fet que complica la feina dels músics joves i d’aquells que necessiten tocar per guanyar-se la vida.
  • Com a reaccions a la crisi de la indústria discogràfica tenen molt més sentit iniciatives com la Plataforma d’Autoeditors que no coses com les de les multinacionals en contra del top manta.
  • Les dues revistes que per periodicitat, proximitat i complicitat, són el tipus d’iniciatives que ajuden a la cohesió i comunicació entre tots els agents vinculats al món de la música són Rock’n’Clàssic i Nativa.
  • La implicació de les institucions públiques i el seu suport és bastant més intel.ligent i menys intervencionista que en altres àmbits de la cultura.
  • Moltes de les expectatives de creixement no es podran assolir sense canvis més profunds, que depenen del govern central, lleis relatives a la seguretat social o als caixets dels músics, com existeixen en altres països.
  • Fora d’Espanya no hi ha un interès extraordinari per la música que s’està fent aquí, per tant les institucions públiques que promouen la cultura d’aquí haurien de comptar amb dotacions més importants i polítiques clares de difussió no subjectes necessàriament als dictats de la indústria o de les polítiques no exclusivament culturals.
  • Si aquests aspectes no milloren tampoc ho farà la música produïda a BCN que tot i així ha millorat claríssimament.
  • En qualsevol cas si no podem marxar fora, com que cada cop hi ha més músics estrangers vivint a Barcelona sempre podem fer viatges interiors.

Resum escrit a Nativa 8_Marc LloretAutors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )