e Editorial (Nat 8) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 8)

Escrit el 10/04/2003 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_8_abr03 Jordi Oliveras

Darrera la desgràcia que suposa l’esclat d’aquesta guerra gratuïta, s’estan produint un munt de reaccions que ens fan recobrar una mica de confiança en la gent que ens envolta. Les cassolades dels darrers dies, per exemple, satisfan pel que tenen de manifestació pública de sentiments que acostumem a callar. Manifestar-nos ens energetitza mútuament. El mes habitual era el silenci o l’expressió d’idees en àmbits molt més reduïts. El soroll hauria estat una molèstia. Ara, en canvi, tenim una cosa clara a dir ben fort: no a la guerra.

En un d’aquests magnífics espais per l’expressió dels nostres sentiments individuals i col.lectius que s’estan donant aquests dies, en la manifestació del passat 22 de març, algú va llençar uns mini-futlletons artesanals que diuen el següent: “Nuestra forma de vida nos hace cómplices”. La frase té tela. Potser tot seria més complicat si entenguéssim fins a quin punt aquesta guerra defensa el sistema de vida que tenim, i fins a quin punt caldria canviar-lo per evitar les tensions internacionals que porten a aquestes patètiques situacions. Igualment, el mini-futlletó és una mostra de que també hi ha gent que aprofundeix en el tema, i segurament està disposada a assumir aquestes complicacions.

Aquest cap de setmana hi haurà un concert contra la guerra a Montjuïc. Me n’alegro. Em sembla magnífic que els músics també cridin la seva oposició a la guerra. Però hi trobo a faltar alguns dels trets esperançadors que si trobo al carrer. Per exemple, la participació de ben pocs dels artistes dels quals anem parlant en aquesta revista.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )