e Editorial (Nat 7) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 7)

Escrit el 10/03/2003 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_7_mar03 Jordi Oliveras

Música per vestir

Es curiós el fenòmen dels discos de series mitges. Sospito que el negoci deu funcionar força bé. Particularment, cada cop em costa més no emportarme un d’aquests meravellosos discos de Van Morrison, Television, Massive Attack o Calamaro, al preu de 6, 7, 8 o 9 euros, cada cop que entro a tafanejar en una botiga. Així sí que dona gust fer gasto!!! Per què no podrien estar tots els discos a aquest preu?

L’explicació industrial ja la sabem: aquests discos ja tenen pagada la publicitat i la producció i són en aquest sentit un negoci rodó pels que els venen. Encara que els venguin a preu menor els segueix sortint a compte. Responen perfectament al somni d’algunes grans discogràfiques de treure pocs discos i vendren molts.

Però també és sabut que sovint els preus no obeeixen al que costa un producte sinó al que els consumidors estem disposats a pagar. En aquest sentit, ens podriem preguntar què paguem quan comprem música: si la música que conté aquell cd o el que ens vestirà poder demostrar que estem al dia, és a dir, la novetat d’aquell objecte.

En aquest sentit, penso que amb els discos passa una mica com amb els cotxes: es paga no només per tenir un trasto que ens porti d’un lloc a l’altre, sinó pel que lluirem amb ell. També el cotxe perd radicalment el seu valor quan ja ha estat usat i han passat un parell d’anys, independentment del seu estat mecànic.

Ja ho dèien aquells: tothom necessita algú que l’estimi. I si no, ho intentem amb productes de moda.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )