e Editorial (Nat 4) | Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 4)

Escrit el 10/12/2002 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_4_des02 Jordi Oliveras

Ho sento, però avui no em veig escrivint sobre pirateries, “triunfos”, mtv’s, o de les penes i glòries de la música feta a Barcelona. El fuel del Prestige em té mig ofegat, les dèries dels nostres polítics –els de l’Imperi i els de les colònies- m’amoïnen, i no em ve de gust refugiar-me en el microcosmos del gremi de la música per veure si, amagant el cap sota l’ala, quan el tregui el món ha millorat.

I, que voleu que us digui, tampoc tinc gaire clar on anar a buscar un disco o una cançó que reflecteixi minimament el meu “estat de guerra” o les meves preocupacions més comunitàries (i per les íntimes, també hauria de buscar).

Potser és una característica de les nostres músiques alternatives, tant en l’aspecte creatiu, com en l’actitud dels artistes, com, també, en la d’alguns que ens les escoltem: un cert gust per fugir de la realitat i delimitar un món a banda. Hi ha massa música que aludeix a altra música, sense cap altra relació amb les coses que ens passen. Ni tant sols amb la resta de la cultura.

A mí, si més no avui, m’aniria bé trobar música més vinculada a alguna cosa. No cal que sigui militant de res. Alguns panfletos multi-culturals poc pensats que sentim cantar de tant en tant, en entorns generalment festius, tampoc canvien gaire aquest estat evasiu del nostre entorn artístic.

Tampoc penso en una recuperació de la cançó, que va ser útil en altres èpoques, ni en un retorn al punk, que manifestava el xoc amb la realitat de la forma mes radical.

El secret deu estar en les ganes d’explicar coses i no tant en les formes adoptades. Crec que sense coses a explicar tampoc trobarem del tot les emocions que busquem en una cançó.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

  • Amós: La cultura a la qual pertanyo no pot debatre. El projecte no compensa cap mena d’esforç reflexiu donat un...
  • Mercè: Maravilloso articulo! No deberiamos, de todas maneras, preguntarnos que dinámicas de cuido podemos incorporar...
  • Lemmy Caution: Visca Meyerhold! https://en.wikipedia.org/wiki/ Vsevolod_Meyerhold?wprov=sfla1
  • María Serrano: Gracias por tu comentario Pep. Suena super interesante ese trabajo y si hay algo de él que se pueda...

Autors

Arxius

Què és Nativa.cat?

Nativa és una publicació musical editada per Indigestió (abans en paper, ara només a internet), dedicada a la cultura musical de la ciutat de Barcelona. Parlem de música des de la proximitat, des del coneixement immediat dels músics i les seves produccions, del públic i les seves reaccions, i no tant des de la cultura mediàtica global.

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )