e Editorial (Nat 1) |Nativa
Skip to content


Editorial (Nat 1)

Escrit el 10/09/2002 per Jordi Oliveras a la categoria Editorial.
Tags:

Nat_1_set02 Jordi Oliveras

Val. Suposem que ja hi som. De fet, no deu faltar gaire. Suposem que ja hem arribat a aquesta ciutat idílica en la que tots els grans artistes fan parada quan van de gira. Que entre revistes, viatges a Londres, Internet i botigues de discos, ens podem considerar al dia i donar per superats tots els nostres complexos de societat culturalment aïllada. Que els nostres festivals ja són fantàstics i inclús venen d’Anglaterra per veure als Oasis a Isla de Encanta. I…??

Probablement ens trobarem amb allò que ens hem convertit: en la sucursal perfecta de la cultura de l’imperi. Reproduint aquell absurd cicle de “m’han dit que hi ha un grup fantàstic / no us perdeu aquest grup fantàstic / he vist aquell grup fantàstic / tampoc n’hi havia per tant”. Constatarem que tot ens arriba de segona mà i que, en una cultura tant marcada pels grans grups mediàtics, sempre serem els últims en sentir i opinar. I opinarem amb desavantatge, mancats de recursos i sensibilitat per desxifrar el que ens resulta llunyà. Amb una lloable inquietud per conèixer altres cultures, però sense ancoratge propi per interpretar-les.

Potser és un camí, però, sens dubte, hi ha d’haver altres maneres de viure la música. Vivències menys pendents de demostrar res. Audicions menys contaminades. És per això –i no per opcions lingüístiques ni de rescat identitari- que a Nativa parlarem prioritàriament de la música feta aquí, sigui per nadius de sisena generació, per acabats d’arribar, o per gent de pas. Perquè és sobre el que tindrem més a dir. Perquè hi ha molt –cada cop més– de què parlar. Perquè, sense renunciar a entendre la música com a llenguatge universal, la volem sentir en directe, fresca i viva, i la volem explicar així. I perquè, sense renunciar a cap dels avenços tecnològics per la seva transmissió, al final la música que compta és la que experimentes directament.


0 Respostes

Si vols pots seguir els comentaris per RSS.Pots escriure HTML senzill

Trackback?Últims comentaris

Autors

Arxius

Què és Indigestió?

Indigestió és una organització professional, i no-lucrativa, creada el 1995, que treballa, des de Barcelona, per promoure la cultura musical, des de la perspectiva del ciutadà. El nostre eix principal no és la promoció dels artistes o el negoci musical, sinó l’aprofundiment en les relacions entre la societat i els artistes. Ah, i també tenim una medalla del FAD!

Contacte

Mail to info(a)nativa.cat

Política de privacitat

Donen suport

fesnos_indies
mininativa és una publicació d'mininativa subjecta a una llicència Creative Commons ( BY NC ND )